PNL a făcut la Brașov contrabilanțul guvernării Ponta: trei ani de „aroganță, eșec, manipulare, minciună, impostură și eșec”

PNL a făcut la Brașov contrabilanțul guvernării Ponta: trei ani de „aroganță, eșec, manipulare, minciună, impostură și eșec”

alina gorghiuCu ocazia vizitei sale la Brașov, copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a făcut un „contrabilanț” după trei ani de guvernare a lui Victor Ponta. Aceasta a precizat că acești ani sunt caracterizați de aroganță, eșec, manipulare, minciună, impostură și eșec.

„În toată această perioadă, economia românească a funcționat cu un singur motor, investițiile private, pentru că cele publice au fost sacrificate, iar Guvernul a strâns bani pentru «salteaua PSD». Anul acesta, în primul trimestru sumele alocate investițiilor au fost cu 25% mai mici decât cele din perioada similară a anului trecut. Noi am susținut întotdeauna că România nu are nevoie de excedent bugetar, ci de modernizare. Actualul guvern sabotează șansa României de a se dezvolta, iar efectele se văd în infrastructură. În cei trei ani de mandat, acesta Guvern nu și-a putut îndeplini propriile proiecte: Ponta nu a realizat nici măcar un kilometru de autostradă”, a subliniat Gorghiu.

O luptă de imagine cu evaziunea

De asemenea, Gorghiu a mai susținut că pentru actualul Guvern, lupta cu evaziunea fiscală s-a dus exclusiv la nivelul imaginii, prin acțiuni heirupiste și descinderi gălăgioase la micii comercianți.

„Atât poate acest Guvern, să își arate colții în fața cârciumilor și să șadă blând în fața marilor evazioniști. De asemenea, Guvernul a fost și este incapabil să exploateze bunurile confiscate în urma condamnărilor, care ar putea constitui resurse suplimentare pentru învățământul românesc sau pentru sănătate. Doar 10% din prejudiciile din dosare au fost executate anul trecut de ANAF”, a punctat Gorghiu, care este de părere că România nu are nevoie de excedente bugetare, ci de autostrăzi, de spitale, de școli bine utilate, de modernizarea satelor, de locuri de muncă.

„Investițiile private, care garantează mii de locuri de muncă, sunt puse în pericol de lipsa de viziune a guvernului. Marile companii reclamă infrastructura deficitară și amenință cu relocarea afacerilor, pe bună dreptate. Premierul anunța că banii încasați prin aplicarea din supra-accizei la carburanți vor fi investiți în infrastructură, însă rezultatul a fost o scădere a încasărilor, pentru că transportatorii au preferat să cumpere carburanți din alte state”, a mai spus Gorghiu.

Alte articole:   Întreruperi de curent în Părău,Victoria și Brașov, astăzi și mâine

Degradarea Educației și a Sănătății

O altă bilă neagră pe care copreședinta liberalilor o dă premierului Victor Ponta este în ceea ce privește sistemul de canalizare, ținând cont că acesta a promis că de această minimă facilitate vor beneficia 90% dintre români, dar potrivit statisticilor, anul trecut, doar o treime din populație avea acces la rețeaua de canalizare. În ceea ce privește Educația, ea a precizat că pentru al doilea an consecutiv, Executivul a lăsat fără manuale elevii de clasa întâi, iar pentru acest domeniu România alocă 3,7% din PIB, în condiția în care media în statele europene este de 5,4%. „Asistăm însă și la o degradare continuă a sistemului sanitar. Proiectele promise în programul de guvernare al PSD nu se concretizează. Era vorba de construcția a 8 spitale regionale, iar premierul a anunțat că de fapt vor fi 3 astfel de spitale, dar nu se știe când se vor realiza. De asemenea, trebuie menționat și haosul creat prin introducerea cardurilor de sănătate, care nu pot fi folosite, deși s-a băgat o groază de bani în ele, din cauza problemelor tehnice”, a menționat Alina Gorghiu. Aceasta a concluzionat că această guvernare a însemnat doar o sumă de eșecuri și de aplicare a unor politic comuniste. „Un singur premier, 63 de miniștri și zero kilometri de autostradă. Trist, dar adevărat”, a conchis Gorghiu.

Alte articole:   VIDEO Ce spune Adrian Veștea despre scandalul Kadas - șeful IPJ Brașov
Distribuie dacă îți place!
Loading...
  1. Veniti dvs doamna si salvati sistemul sanitar si invatamantul…. fiti seriosi..s-a vazut de fiecare data de ce sunteti in stare… eventual daca schimbati intreaga garnitura de conducere a PNL si incercati sa atrageti si ceva tehnicieni nu marionete….ca pe timpul lui Boc si Base…

    Reply
  2. esec? pentru ca a scazut tva si a luat si alte masuri sociale?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.