blog-logo

Care au fost vârfurile de sezon, în această iarnă, în stațiunile montane din Brașov

Care au fost vârfurile de sezon, în această iarnă, în stațiunile montane din Brașov

schi brasovTemperaturile crescute din ultimele zile au dus la topirea zăpezii, astfel că dacă în weekend s-a mai putut și schia în partea superioară a masivului Postăvarul, acum, mai sunt din loc în loc petice de zăpadă, numai bune pentru o „bulgăreală”. În conformitate cu datele deținute de către administratorii domeniului schiabil, până pe 30 aprilie, când s-a închis oficial sezonul de schi, au fost înregistrate 1.777.712, 300 de urcări. Aproape 300 de treceri pe la turnicheți au fost în ultimele zile de funcționare a instalațiilor, iubitorii sporturilor de iarnă vrând să profite din plin de pârtii. Începând cu data de 1 mai, în Masivul Postăvarul se mai poate ajunge doar cu telecabina, restul instalațiilor urmând să fie pornite abia la iarnă. „Toate pârtiile au fost închise oficial începând cu data de 1 mai, urmând să fie întreținute pe perioada verii prin însămânțarea cu iarbă pe zonele unde este necesar și cosire ierbii”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Alte articole:   Cum vor funcționa școlile din județul Brașov, de luni, 17 mai

Vârful de sezon

Cel mai bun sfârşit de săptămână din acest sezon a fost  cel în care s-a sărbătorit Sfântul Valentin: 104.447 de treceri prin turnicheţi, dintre care doar pe 14 februarie, au fost înregistrate 40.077.  A fost practic una dintre cele mai lungi ierni din ultimii ani, sezonul de schi fiind prelungit cu 15 zile, astfel că și numărul urcărilor cu instalațiile de transport pe cablu a crescut cu aproape 300.000. Sezonul trecut, în staţiunea braşoveană, au fost aproximativ 1,5 milioane de treceri pe la turnicheţi, cel mai încărcat weekend fiind cel din 11 –13 ianuarie 2014, cu 89.421 de treceri.

Aproape 470.000 de urcări și la Predeal

Alte articole:   Incidența cazurilor de COVID-19 este 1,04 în municipiul Brașov și 0,87 în județ

Și la Predeal a fost un sezon îmbelșugat, numai că zăpada de pe Pârtia Clăbucet s-a topit după jumătatea lui martie. În conformitate cu datele deținute de Teleferic SA Prahova, care administrează cele două instalații de transport pe cablu din stațiune, au fost înregistrate aproape 470.000 de urcări, iarna trecută. Astfel, din 1 decembrie și până pe 20 martie, când au fost oprite instalațiile de transport pe cablu, au fost 254.400 de treceri pe la turnicheții telescaunului și alte 215.000 la teleschi. Reprezentantul societății, Cezar Pricop, ne-a declarat că vârful din acest sezon a fost ziua de 2 ianuarie 2015, când au fost 14.487 de urcări cu cele două instalații, dintre care cele mai multe cu telescaunul, 8.864. Telescaunul are o capacitate de 2.000 de persoane pe oră, iar teleschiul, de 550 de persoane pe oră.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate