blog-logo

Bilanț la final de sezon pentru schiorii de la Corona

Bilanț la final de sezon pentru schiorii de la Corona

schi corona brasovVremea propice din această iarnă coroborată cu faptul că  Poiana Braşov oferă cele mai bune condiţii pentru schiul alpin de la noi din ţară au făcut ca echipa de  schi alpin de la Corona Braşov să-şi poată desfăşura activitatea până la sfârşitul lunii aprilie, lucru destul de rar întâlnit în staţiunile din România.
Politica paşilor mărunţi adoptată de preşedintele secţiei, Cătălin Leonte, în urmă cu 3 ani cand a pornit la drum acest proiect, a început să dea roade tot mai multe, sezonul recent încheiat fiind unul deosebit de reuşit atât prin prisma rezultatelor obţinute dar şi din prisma perspectivelor de viitor.
La sfârşitul sezonului 2014/2015, bilanţul naţional celor 15 sportivi (copii şi juniori) este de 37 podiumuri în etapele din campionatul româniei, 14 medalii la Campionatele Naţionale ale României,  din care  2 de aur prin Mihnea Olteanu si Diana Renţea, 3 de argint şi 9 de bronz.
De asemena, elevii pregatiţi de Dan Iliescu şi Emilian Focşeneanu, au participat şi la câteva competiţii internaţionale unde au obţinut 2 medalii,1 de aur prin  Tea Leonte şi 1 de bronz prin Horea Olteanu, de alte 8 ori sportivii de la Corona sosind în top 6.
Cel mai răsunător rezultat al secţiei de schi alpin rămâne cel al lui Ioan Achiriloaie care a reuşit să strângă în concursurile de coborâre din cadrul FIS un număr de 53,3 puncte, care deja l-au calificat pe sportivul braşovean la următoarea Olimpiadă de iarna din 2018.
„Cu puţin sub 7% din bugetul clubului Corona am reuşit în doar 2 ani de la înfiinţare să avem sportivi calificaţi la Olimpiada, Campionat Mondial, Campionate Europene si Mondiale de copii si cadeţi. Anul acesta, în premieră pentru o sportivă din Romania dupa 20 de ani,  o fata din lotul nostru a câştigat o cursă FIS cu participare din 5 ţări în Bosnia la Sarajevo.În premieră am beneficiat prin suportul Primăriei Braşov de un segment de pârtie închis pentru antrenamente şi facilităţi la transportul pe cablu. Ne-am bucura dacă am avea mai mulţi sponsori decât cei pe care-i avem astăzi: Generali Asigurari, Abitare Sport, Delcar si Tess. Multumesc tuturor pentru sprijin şi vă promit că vom continua să fim la înălţime”, a declarat Cătălin Leonte, preşedintele secţiei de sporturi individuale la ASC Corona.

Alte articole:   Accesul în parcurile și zonele verzi ale Brașovului se schimbă. Liber cu biciclete, hamace și câini ?

Lot sportivi

  • Un senior: Achiriloaie Ioan Valeriu.
  • Trei juniori: Mihnea Olteanu, Cseh Renate si Martac Laurenţiu
  • Şase cadeţi: Horea Olteanu, Bordi Alexandru, Dudas Sebastian, Horaţiu Cristea, Erika Andrei, Robin Feder
  • Zece copii: Tea Leonte, Diana Rentea, Szidonia Laszadi, Hunor Szoke, Găină Dragoş, Totoescu Petru, Mart Robert, Irina Ghitoc, Luca Dumitru, Alexandru Prunea.
  • Antrenori: Dan Iliescu, Emilian Focşeneanu, Ghişoi Cristina.
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate