
Președintele organizației municipale a Partidului Liberal Reformator (PLR), consilierul local Adrian Atomei, a anunţat, astăzi, care sunt obiectivele propuse pentru anul viitor.
„Ca şi obiective politice pentru 2016, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu colegii mei (având în vedere că am obținut la alegerile prezidențiale 10% pe municipiu şi 7% media pe judeţ, fiind al treilea rezultat pe ţară), ne dorim la nivelul judeţului să obţinem 10-13%, iar la nivelul municipiului 12-15%. (Adică este vorba despre 3 consilieri judeţeni şi 3 consilieri locali). În ceeea ce priveşte colaborarea cu PC, unde există discuţii de fuziune la nivel naţional, avem o relaţie foarte bună cu organizaţia municipală, având în vedere că am colaborat foarte bine cu dânşii, prin preşedintele Mircea Boriceanu, cu care împreună cu Radu Puşcariu formăm grupul consilierilor independenţi de la Braşov”, a declarat Atomei.
El a precizat că, la Braşov, PLR dorește să devină a treia forţă politică, cu oameni tineri, dar şi cu oameni cu experienţă profesioanală. „Nu neapărat căutăm să convingem alături de noi persoanele cu un trecut politic îndelungat. Nu ne este indiferent ce se întâmplă cu PNL şi membrii acestui partid. Sunt foşti colegi de-ai noştri cu care am lucrat, am colaborat, cu care am păstrat legătura şi avem relaţii civilizate. Din acest motiv, nu vă aşteptaţi să ne vedeţi că o să îi atacăm politic. Sunt, într-adevăr, câteva persoanje cu care nu am împărtăşit aceleaşi principii şi cu care nu vom căuta să relaţionăm la nivel politic. Vrem să avem un rol constructiv, de forţă politică care să medieze şi să pună la masă celelalte forţe politice”, a precizat Atomei.
Liberal reformatorii spun că nu au ieșit public până la această oră, întrucât au așteptat ca înființarea PLR să fie oficială din punct de vedere juridic. Activitatea partidului se desfășoară de luni până vineri, între orele 15.00-18.0, la sediul de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 19. La această oră, partidul are aproximativ 550 de membri reali, „nu avem cu miile cum se laudă alţii”.
„În construcţia de la Braşov ne interesează nu cantitatea, ci calitatea şi implicarea. La nivelul municipiului, ne-am împărţit în 17 zone, cu câte 2-3 coordonatori şi se lucrează la reţeaua electorală, care va fi baza filalei pentru alegerile din 2016. Sunt 177 de secţii de votare, iar pe această reţea vrem să avem câte trei oameni, un titular şi câte două rezerve”, a mai menționat Atomei.
25 de organizații studențești la nivel național
Adriana Biea, preşedintele organizaţiei naționale de studenţi a PLR, spune că liberal reformatorii au organizaţii de studenţi în 26 de judeţe în acest moment.
„Echipa de la Braşov este foarte puternică, întrucât am plecat cu toţii de la PNL, dar au venit şi membri noi. Ne dorim implicarea studenţilor în activitatea politic, fiindcă se pot implica în chestiuni ce-i priveşte, cum ar fi Legea Educaţiei, la care noi susţinem ca studenţii să aibă un cuvânt mai greu de spus în alegerea rectorilor”, a precizat Adriana Biea.