Procesul de 20 de milioane de euro Roman SA – Consiliul Local Brașov a ajuns în faza de expertiză

Procesul de 20 de milioane de euro Roman SA – Consiliul Local Brașov a ajuns în faza de expertiză

 

neculaie roman saReprezentanţii Roman SA au cerut edililor braşoveni să le înapoieze aproximativ 20 de milioane de euro, bani aferenţi taxelor şi impozitelor locale pe care societatea i-a achitat începând din 2004, motivând că este parc industrial şi conform legii ar fi trebuit să beneficieze de scutire de la plata acestor biruri (Amănunte AICI!).

Vineri, instanța a amânat procesul până la finele lunii iunie, pentru realizarea unei expertize solicitată de către Consiliul Local Braşov, respectiv Direcţia Fiscală Braşov.

Experta trebuie să prezinte o analiză fiscală (din punct de vedere tehnic fiscal, nu din punct de vedere juridic) a cererii formulate de Roman SA de restituire a banilor, cu indicarea următoarelor aspecte: care a fost cuantumul obligaţiilor fiscale datorate (debite si accesorii) de către Roman SA, cu indicarea în concret a documentelor în baza cărora expertul face constatările situaţiei de fapt și care a fost cuantumul sumelor stinse, cu indicarea modalităţii concrete de stingere (de exemplu: plata benevolă, executare silită, compensare etc.).

Alte articole:   Primarul din Sânpetru, test pozitiv la infecția cu coronavirus

De asemenea, expertiza trebuie să determine dacă au fost făcute plăţi de sume care exced valorii obligaţiilor fiscale datorate (debite și accesorii) și să stabilească  valoarea acestora. De asemenea, documentul solicitat trebuie să stabilească dacă la data soluţionării de către organul fiscal a cererii de restituire de la Roman SA, aceasta avea obligaţii fiscale restante, iar în caz afirmativ să indice valoarea acestora şi să facă un calcul care să vizeze compensarea sumelor plătite în plus.

O altă chestiune solicitată este stabilirea, conform evidenţelor ambelor părţi, care era la data de 26.09.2003 (data privatizării) cuantumul obligaţiilor fiscale curente şi cuantumul obligaţiilor fiscale reprezentând dobânzi, penalităţi şi majorări de întârziere datorate de „Roman“ SA la bugetul local al municipiului Braşov, dar și care au fost sumele achitate de Roman SA cu titlu de impozite şi taxe locale după data de 26.09.2003, cu menționarea expres a sumei datorate pentru perioada anterioară privatizării, respectiv fără existenţa vreunui titlu de creanţă, precum și care este cuantumul obligaţiilor fiscale curente datorate de „Roman” SA bugetului local.

Alte articole:   VIDEO Orban bagă în carantină autostrada Comarnic - Brașov

Acest articol este proprietatea newsbv.ro şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face în limita a 500 de semne, doar cu citarea sursei – „newsbv.ro“ cu link către articolul respectiv!

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate