Legea „Rebecca” a trecut de Senat. Puștii sub 18 ani nu au voie în cluburi fără părinți

Legea „Rebecca” a trecut de Senat. Puștii sub 18 ani nu au voie în cluburi fără părinți

Sebastian Grapa2Proiectul de lege inițiat de senatorul brașovean Sebastian Grapă, prin care persoanelor sub 18 ani li se asigură o dezvoltare sănătoasă, a trecut de camera superioara a Parlamentului.
Viitorul act normativ mai este numit de cel care l-a conceput „Legea Rebecca“, dupa fiica sa. Aceasta a fost surprinsă, la 14 ani, de către tatăl ei, într-un bar, alături de alți minori în timp ce consumau alcool.

Explicațiile primite de senator de la barmanul au fost că „tinerii veniseră cu băutura din afara localului“.
Ca sa nu se mai întâmple așa ceva, Grapă a scris proiectul de lege care prevede că amenzile pentru care cei care vor încălca prevederile sale vor fi cuprinse între 500 și 1.500 de lei.

În cazul în care contravenția se repetă, localurile pot fi chiar și închise pentru 30 de zile. Guvernul a avizat pozitiv proiectul, iar senatorii l-au aprobat în unanimitate, cu 74 de voturi, ceea ce-l trimite la Camera Deputaților.
„Nimeni, niciun copil până la vârsta de 16 ani, nu va putea să intre într-un bar, într-un restaurant sau într-o discotecă sau într-un club, cu alcool, sau dacă intră nu are dreptul să fie servit, decât dacă este însoţit de un părinte. Copiii, dacă au până în 16 ani, nu mai au voie în astfel de entităţi decât dacă sunt însoţiţi de un părinte sau de un tutore”, a precizat Grapă.

Alte articole:   A fi mamă în vreme de pandemie
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Problema e cum ii faci sa înțeleagă ca e bine pentru ei; e la fel ca fumatul.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.