blog-logo

EXCLUSIV LA BRAȘOV: Dozator de apă plată și carbogazoasă

EXCLUSIV LA BRAȘOV: Dozator de apă plată și carbogazoasă

roberto scalvini2Un om de afaceri italian, cu origini brașovene, pune în funcțiune, joi, primul dozator de apă plată și carbogazoasă din România. Aparatul este produs chiar în Brașov.

Roberto Scalvini, a cărui mamă este o brașoveancă din Craiter, și-a înființat o companie la Brașov, care produce astfel de dozatoare în România, cu licență italiană.

„Nu este o noutate pe plan internațional. În Italia putem spune că astfel de «fântâni» publice sunt deja un fenomen social. Mai mult, fără a exagera, în unele orașe din Italia s-a ajuns la cozi atât de mari încât municipalitățile (pentru că aceste fântâni au fost cumpărate de către autoritățile locale, cum ar fi Roma, Milano, dar și localități mai mici, precum Montichiari), au făcut apel către locuitori să nu cumpere mai mult de șase recipiente de câte doi litri”, ne-a declarat Roberto Scalvini.

O investiție cu implicații sociale

dozator apa2Evident, o astfel de afacere nu se adresează oamenilor cu „dare de mână”. Putem spune că este o afacere cu implicații sociale, dar care tocmai din acest motiv ar putea avea succes și în România.

Un litru de apă (plată sau carbogazoasă) costă 25 de bani, doi litri – 50 de bani, 2,5 litri – 55 de bani. „Pe panoul de comandă există șase butoane, pe două rânduri, pentru apă plată, respectiv carbogazoasă. Fiecare buton stabilește volumul de apă pe care îl poare cumpăra fiecare client. Este la fel de simplu de utilizat ca orice dozator”, a precizat Scalvini.

Apa este purificată cu filtre de ultimă generație

roberto scalviniApa folosită ca materie primă este cea din rețeaua publică a municipalității. Însă, înainte de a ajunge la consumator, apa trece prin două filtre, cu cărbune activ. Mai mult, există și două lămpi cu ultraviolete, una în interiorul instalației și alta chiar la locul unde clientul își umple recipientul, cu scop de sterilizare și eliminare a bacteriilor.

„Instalația pe care o dăm în folosință lânăg Gara Brașov (vizavi de hotelul Kronwell, lângă o covrigărie) are avizele de la Direcția Sanitar-Veterinară și de la Agenția de Protecția Mediului. Trebuie precizat că, la nivel internațional, această tehnologie a obținut premiul European Aqua Awards – locul 1 în anii 2010, 2011, 2012 și 213, la diferite secțiuni”, mai spune investitorul italian, care are în vedere instalarea a încă două astfel de „fântâni publice“, după cum le denumește, tot în Brașov.

Soluții tehnice și pentru HORECA, companii și locuințe

Compania din Brașov spune că are soluții nu doar pentru partea de fântâni publice. Astfel de instalații (produse în fabrica-mamă din Italia) se pot adapta și pentru companiile care vor să le asigure angajaților la birou sau în halele de producție asemenea facilități.

Mai mult, instalațiile sunt ușor de implementat pentru zona de servicii turistice (din domeniul HORECA), dar și pentru locuințe, fie că vorbim despre dozatoare destinare pentru locuințele individuale sau blocuri (unde partea principală a instalației, cu sistemul de filtrare poate fi montat într-un demisol, iar fiecare apartament poate fi dotat cu un terminal de unde se poate seta apa plată sau cea minerală).

Distribuie dacă îți place!
  1. La Timisoara sunt deja ce cateva luni bune…articol de rahat

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.