blog-logo

World Animal Protection consideră Brașovul un model în gestionarea problemei câinilor fără stăpân

World Animal Protection consideră Brașovul un model în gestionarea problemei câinilor fără stăpân

caini comunitariReprezentanții World Animal Protection au remarcat faptul că Brașovul este un model de bune practici în ceea ce privește gestionarea problemei câinilor fără stăpân. Sabine Zwiers, reprezentanta acestei organizații, a precizat că astfel Brașovul este cea mai potrivită localitate pentru organizarea unei conferințe internaționale privind protecția animalelor. „Aici, problema este gestionată de primărie, în colaborare cu Asociația Milioane de Prieteni, Brașovul fiind un exemplu de bune practici în acest sens, iar acest model ar putea fi preluat de alte municipalități din România”, a explicat Sabine Zwiers. Aceasta s-a întâlnit cu viceprimarul Brașovului, Adina Durbacă, și președintele Asociației Milioane de Prieteni, Cristina Lapis, pentru a discuta despre posibilitatea organizării acestei conferințe. Reprezentanta asociației de protecție a animalelor a remarcat faptul că în toate statele europene eutanasierea câinilor capturați și nerevendicați este legală, însă nu reprezintă cea mai bună soluție, ci este nevoie și de educația cetățenilor și derularea unor campanii de sterilizare a câinilor fără stăpân.

Alte articole:   Raziile anticovid continuă: mii de persoane legitimate, sute de firme controlate, amenzi de zeci de mii de lei

„Vom sprijini această inițiativă și vom pregăti toate materialele privind gestionarea problemei animalelor fără stăpân, astfel încât reprezentanții celorlalte primării din țară, care vor participa la conferință să aibă la dispoziție toate informațiile”, a asigurat Adina Durbacă.

De asemenea, Cristian Lapis a precizat  că reprezentanții asociației brașovene asociației lucrează la un manual de protecție a animalelor, adresat copiilor cu vârste între 10 și 14 ani. „Vom fi primul stat european care are un astfel de manual. Îl vom prezenta Comisiei Europene pentru Protecția Animalelor, pentru că din 2016 se dorește implementarea unui program de educație în toate statele Uniunii Europene. De asemenea, îl vom depune și la Ministerul Educației, pentru acreditare”, a explicat Lapis.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.