blog-logo

Ropharma Brașov spăla bani printr-o mănăstire din Oradea

Ropharma Brașov spăla bani printr-o mănăstire din Oradea

justitieMaica Mina, stareţa Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea, a fost trimisă în judecată pentru spălare de bani. Dosarul „Ropharma”, mediatizat de DIICOT Mureş şi Poliţia Română pe 4 aprilie 2013, a ajuns în faza trimiterii în judecată.

23 de percheziţii au avut loc în 7 judeţe din ţară., la acea vreme. Cea mai importantă a fost însă la mănăstirea Sfintei Cruci din Oradea, unde anchetatorii au căutat acte care să dovedească spălarea de bani făcută de o maica stareţă. Potrivit anchetatorilor, aproape un milion de lei au fost viraţi în contul mănăstirii drept sponsorizare. Stareţa Mina, care avea drept de semnătură, i-a virat apoi în conturile unor farmacişti, salariaţi ai societăţii pe care o ajuta să spele astfel bani şi să nu plătească taxe la stat.

Alte articole:   Primăria Brașov, dispusă să cheltuie peste 58.000 de euro pentru paza bazelor sportive

Banii negri proveneau de o firma de produse farmaceutice din Brasov. Patronul Ropharma s-a folosit de lacasul de cult convins fiind ca este un paravan foarte bun pentru a practica evaziunea fiscala si spalarea de bani.

Instanța a dispus începerea judecăţii faţă de inculpaţii Vartic Michael, Niţulescu Ciprian Şerban, Bădilă Maria (stareţa Mănăstirii „Sfintei Cruci” din Oradea), Scorţanu Ionuţ, Bojan Mărioara Luminiţa şi Cioloca Luminiţa, parte responsabilă cilvil fiind SC Ropharma SA.

În acte, figura faptul că mănăstirea le vira banii farmaciştilor ca plată pentru diferite materiale de construcţii pe care le cumpăra de la firmele lor fictive.

Pentru a spala banii firmei de medicamente, maica stareta percepea un comision de 14% din fiecare tranzactie. Un milion de lei au trecut prin conturile manastirii in ultimii 5 ani.

Alte articole:   Toanchină îi cere lui Iohannis să nu mai fie spectator și să aducă la normalitate guvernarea pe care a impus-o

Maica stareţă este cercetată acum penal pentru spălare de bani în formă continuată şi constituirea unui grup de criminalitate organizată.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate