blog-logo

Poa’ să ningă, poa’ să plouă, o s-avem paradă nouă!

Poa’ să ningă, poa’ să plouă, o s-avem paradă nouă!

juni 2013Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi a anunțat că va organiza indiferent de vreme in ziua de duminică, 19 aprilie, „Coborârea Junilor în Cetate”, cunoscut în Schei sub numele de “Ziua de călări”.

Evenimentul are scopul de a menţine şi promova cea mai veche si mai frumoasă tradiţie a Braşovului, obiceiul defilării călare a Junilor.

Astfel, atăzi, la ora 11.00, Junii din cele şapte societăţi din Schei şi Braşovechi vor porni din Piata Unirii  în tradiţionala lor paradă călare spre Cetatea Braşovului, de unde se vor întoarce în cartier, pentru a urca la locurile lor de la Pietrele lui Solomon, unde va avea loc o petrecere câmpenească.

Parada călare va putea fi urmărită, de către  brasoveni şi turiştii aflaţi în urbe, pe traseul următor: Piaţa Unirii – Brâncoveanu-Baritiu-Piaţa Sfatului- Muresenilor – Eroilor- Republicii-Apollonia Hirscher – Porţii Schei – Prundului – Pe Tocile – Podul Creţului;

Serbarea de la Pietrele lui Solomon

Sosirea la Pietrele lui Solomon este prevăzută la ora 13.00. Acolo Junii vor îndeplini vechile  ritualuri, specifice acestei sărbători (cântarea Troparului Învierii, hora junilor, aruncarea buzduganului), apoi se vor aşeza alături de rude, prieteni şi invitaţi la mesele anume pregătite, a precizat Alexandru Stănescu, secretar al Uniunii Junilor din Scheii Braşovului şi Braşovul Vechi.

Alte articole:   Polițiștii din Brașov vin cu recomandări pentru prevenirea victimizării în mediul online

Sărbătoarea Junilor se va încheia la orele 18.00 când, în ordinea de la sosirea Între Chetri, grupurile de juni vor coborâ în Schei spre Piaţa Unirii.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate