blog-logo

După Ponta, și Emil Niță susține Aeroportul și Autostrada Brașov – Comarnic…

După Ponta, și Emil Niță susține Aeroportul și Autostrada Brașov – Comarnic…

emil nitaDeputatul Emil Niță a declarat astăzi că, așa cum a spus acum doi ani, „când am candidat ca deputat“, va face tot ce este legal și i se cere pentru a sprijini realizarea a patru proiecte: autostrada Comarnic – Brașov, Aeroportul, construcția de locuințe sociale și transferul Gării Brașov în administrarea Primăriei Brașov, pentru a se putea investi aici.

„Îmi mențin oferta și tot ce îmi solicită Primăria sau Consiliul Județean. În acest sens, trebuie, pentru Aeroport, să fie un consens local și cred că este și timpul să fie realizat și se fac deja aceste demersuri pentru a stabili cum continuăm cu Aeroportul, iar absolut toți parlamentarii PSD de Brașov, cum a spus și Ponta, vor susține alocarea de fonduri, dacă va i nevoie de vot în Parlament“, a precizat Niță.

„Pentru Autostrada Comarnic – Brașov parteneriatul public-privat s-a dovedit a fi foarte bun și foarte potrivit ca soluție, dar trebuie un consens politic la nivel național, pentru că această procedură implică niște costuri și niște termene pe care cei care se implică trebuie să le recupereze. Această autostradă este inclusă în masterplanul de transport, iar negocierea pentru acest tronson este destul de avansată, nu înseamnă altceva decât că și în varianta ca investiție cu bani guvernamentali și cu bani europeni se poate face, iar faptul că lucrările vor începe în 2015, după cum a anunțat Rus, cred că este posibil“, a mai spus Niță.

Alte articole:   Educație pentru artizani – Despre bumbac și etape de prelucrare

De asemenea, depiutatul PSD spune că va susține două proiecte locale, respecetiv amenajarea Pieței Sfatului și a curții interioare a Bisericii Negre, pentru care a promis sprijin „dacă e nevoie de fonduri“. De asemenea, Niță zice și că se va implica pentru a obține banii necesari reparării clădirii Poștei și a Consiliului Județean, „pentru că e păcat de centrul Brașovului, care este foarte frumos“. A făcut o solicitare la Ministerul Dezvoltării pentru alocarea de fonduri, dar nu a primit un răspuns, pentru că nici din partea Primăriei nu a primit un răspuns ce fonduri sunt necesare.

viorel chiriac

Intermodalul CFR de la Feldioara „e în cărți“ în actualul Masterplan de la Transporturi

La rândul său, senatorul Viorel Chiriac, a precizat că, marțea trecută, a constatat că, din partea Consiliului Județean nu există niciun document.

Alte articole:   Educație pentru artizani – Despre bumbac și etape de prelucrare

„Am solicitat celor de la Consiliul Județean și s-a trimis documentul. Lider de proiect va fi comuna Feldioara, pentru că terenul e al lor, iar din punct de vedere tehnic, este CFR. Președintele PSD Brașov, Constantin Niță, a insistata ca acest intermodal să fie cuprins în masterplan, dar nu exista niciun document și suntem convinși că va fi cuprins“, spune Chiriac.

El a mai menționat că Aeroportul sigur nu este cuprins, „pentru că nu este o lucrare de masterplan“, fiind o lucrare deja începută și care nu se știe cum va continua.

„Dacă cele două instituții (Primăria și Consiliul Județean – n.a.) se pun de acord în privinta aeroportului, Guvernul se va alătura acestui demers local și noi vom susține. Dacă pune Primăria un leu, Consilul Județean un leu, dă și Guvernul un leu, dacă nu, să îl dea la Ministerul Transporturilor să fie făcut și apoi va fi predat înapoi Consilului Județean să-l administreze. Doa rîn acest fel există temei juridic pentru cheltuirea a 20 de milioane de lei de la Guvern. Mihai Pascu a fost de trei ori și la Ministerul Transporturilor și la Autoritatea Aeronautică pentru a pune la punct posibilitatea juridică să se investească bani de la Guvern pentru continuarea și finalizarea lucrărilor“, a concluzionat Chiriac.

Distribuie dacă îți place!
  1. Pai sa-l sus’in[ daca vrea pensie de +4.000 de lei! Numai ca si Nita asa, ca si Nita alalalt, uita un singur lucru!! Ponta nu da o ceapa degerata pe nici unu dintre ei!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate