blog-logo

Sebastian Lăzăroiu: Facebook omoară liderii politici. La Brașov unii chiar nu vor să priceapă asta

Sebastian Lăzăroiu: Facebook omoară liderii politici. La Brașov unii chiar nu vor să priceapă asta
CLICK pe poză pentru a se mări!

CLICK pe poză pentru a se mări!

Sociolog de meserie, Sebastian Lăzăroiu aruncă pe piață o ipoteză spectaculoasă: Facebook-ul ar putea sfârși prin a anihila leadership-ul politic clasic.
„Avem deja două exemple celebre în care liderii politici şi partidele au asistat pasiv la două „explozii de mobilizare”, pe care nu le-au putut iniţia, controla sau dirija. Este vorba de protestele din toamna anului 2013 împotriva proiectului Roşia Montană şi de votul în al doilea tur de scrutin la alegerile prezidenţiale din 2014. Ambele evenimente au produs rezultate neaşteptate. În primul caz, un proiect care strânsese în jurul său întreaga elită politică şi media, exploatarea aurului din Apuseni, a fost oprit de un curent majoritar opus, modelat în mediul virtual şi coborât în stradă în marile oraşe. În al doilea caz, favoritul sondajelor între cele două tururi de scrutin a pierdut alegerile la o diferenţă considerabilă datorită unui elan majoritar construit pe facebook şi întrupat la urne“, scrie Lazaroiu pe blogul din Adevărul.
„Organizaţiile politice clasice nu reuşesc să întrebuinţeze la valoare maximă reţelele de socializare, deoarece sunt orientate genetic pe cantitate, iar Facebook furnizează, printre beneficii reale de solidaritate şi iluzia cantităţilor: adică numărul de «like»–uri sau «share»-uri ca forme de feed-back“, mai scrie Lăzăroiu.

Alte articole:   Concert Anatoly, duminică, la Cetatea Rupea

Din păcate aceste lucruri nu le înțeleg unii politicieni locali, care țin morțiș să inunde Facebook-ul cu selfie-uri ca să-și dea importanță. Să arate „boborului“ cât de implicați sunt și cât se zdrobesc ei în interesul comunității pe care o reprezintă.  Și de nenumărate ori o dau în bară (a se vedea poza atașată acestui articol), chiar și când vorbesc despre cârnați. Unii au ajuns la DNA pentru caltaboși, e drept, dar pentru „anarhisme“, domnul în cauză poate să stea liniștit. Dacă cineva îl reclamă, o să se constate că domnul nu știe ce vorbește /scrie.

Chiar așa fan o fi domnul cu pricina al anarhsimului, curent politic și social care neagă în genere orice putere de stat? Are ceva cu Johannis?

Alte articole:   Sânzienele sau Drăgaica. Tradiții și superstiții. Cum să te ferești de iele

Și la final, o zicere arhaică: Fericiți cei săraci cu duhul…

Distribuie dacă îți place!
  1. Mace esti de cacat ! Ocupa-te de tarabele tale de la berar, de gainariile tale de la Fagaras si de ce mai poti tu, dar… LASA-NEEE !!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate