Junii aduc sărbătoarea în orașul nostru

Junii aduc sărbătoarea în orașul nostru
Foto: Andrei Paul

Foto: Andrei Paul

„Ca în fiecare an, în duminica Tomii, Junii coboră în cetate, marcând un moment care își găsește originile în istoria noastră și dau identitate Braşovului. Parada junilor reprezintă una dintre cele mai importante sărbători ale oraşului nostru şi în feicare an este un moment de bucurie şi de mândrie pentru toţi braşovenii. Sper să avem parte vreme cât mai frumoasă, nu doar duminică, ci în tot week-end-ul, astfel încât braşovenii şi turiştii să se poată bucura atât de sărbătoarea Junilor, dar şi de cele două târguri, al meşteşugarilor, pe aleea de la Parcul Titulescu, şi de cel de flori, din Piaţa Sfatului. Vă invit pe toţi, ca duminică, să îi întâmpinăm pe juni cum se cuvine pe tot traseul dintre Piaţa Unirii şi b-dul Eroilor, după care să îi însoţim la sărbătoarea de la Pietrele lui Solomon. Ca în fiecare an, Primăria Brașov sprijină sărbătoarea junilor inclusiv din punct de vedere financiar ”, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Braşov. În acest an, Consiliul Local Brașov a alocat suma de 105.000 de lei pentru parada junilor.

Cu ocazia acestui eveniment, Municipalitatea va organiza şi două târguri, de vineri până duminică, unul al meşteşugarilor, care va avea loc pe aleea de lângă Parcul Titulescu, şi unul de flori în Piaţa Sfatului.

Parada Junilor, care va avea loc duminică, va începe de la ora 11.00 şi se va desfăşura pe traseul devenit deja tradiţional: Piaţa Unirii, str. C-tin Brâncoveanu, Str. G. Bariţiu, str. Mureşenilor, Bd. Eroilor, Str. Republicii, Piaţa Sfatului, Str. Apollonia Hirscher, str. Poarta Schei, str. Prundului, Piaţa Unirii, Pietrele lui Solomon.

Alte articole:   Consiliul Județean Brașov a scos la licitație consultanța pentru concesionarea Aeroportului. Cât costă?

Cu ocazia acestui eveniment, Municipalitatea va organiza şi două târguri, de vineri până duminică, unul al meşteşugarilor, care va avea loc pe aleea de lângă Parcul Titulescu, şi unul de flori în Piaţa Sfatului.

           Restricţii de circulaţie pentru Parada Junilor

Ca urmare a desfăşurări Paradei Junilor, în data de 19.04.2015 se vor introduce următoarele restricţii de circulaţie:

Începând cu ora 7.00, pe tot parcursul zilei – va fi blocat accesul auto spre Pietrele lui Solomon, din Piaţa Unirii.

Riveranilor li se va permite accesul între Piaţa Unirii şi str. Podul Creţului până la ora 10.00 şi după ora 14.00.

  • Ora 9.00 – va fi blocat accesul auto spre Piaţa Unirii – în dreptul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie (Maternitate); Şirul Gheorghe Dima, str. Constantin Brâncoveanu şi str. Prundului vor fi închise.
  • Ora 9.30 – va fi blocat accesul mijloacelor de transport în comun în dreptul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie (Maternitate).
  • Ora 10.30 – va fi blocat accesul auto pe str. Mureşenilor.
  • Ora 11.15 –accesul auto pe b-dul Eroilor va fi închis.
  • Ora 11.00– Coborârea Junilor din Piaţa Unirii.

Secvenţial, traficul va fi redeschis pe măsură ce coloanele de juni vor trece pe fiecare stradă.

Alte articole:   Jandarmii din Brașov au aplicat 13 amenzi în valoare de aproximativ 5.000 de lei

Pentru a evita blocajele de circulaţie, facem un apel la conducătorii auto, inclusiv riveranii, să evite, în intervalele orare menţionate, zona centrală şi cartierul Șchei. Totodată, pentru desfăşurarea în bune condiţii a acestui eveniment îi rugăm pe toţi conducătorii auto să evite, în acelaşi interval orar, parcarea maşinilor în Piaţa Unirii şi pe străzile adiacente acesteia, unde se strâng grupările de juni.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.