Studiu comparativ: „Ouă încondeiate din Țara Făgărașului și Țara Bârsei”

Studiu comparativ: „Ouă încondeiate din Țara Făgărașului și Țara Bârsei”

incondeiere oua2Muzeul de Etnografie Brașov vă invita la lansarea volumului de studiu comparativ ”Ouă încondeiate din Țara Făgărașului și Țara Bârsei”, autor Silvia Tatu.

Această culegere de tehnici și motive comparative încununează cercetările de teren începute în anul 1997 de învățătoarea Silvia Tatu, împreună cu copiii Asociației  ”Fluierașul”, de la Școala Generală nr. 23 din Brașov, în localitățile: Cuciulata, Dumbrăvița Bârsei, Poiana Mărului, Vlădeni, Bran și în Țara Oltului.

Cartea facilitează tinerei generații însușirea unui vechi și frumos meșteșug, încondeierea ouălor. Parcurgem împreună cu acești copii iubitori de frumos, un drum inițiatic în care ni se propune să aflăm despre uneltele folosite, materialele de încondeiat, compoziții, culori și motive.

Volumul apărut la editura Pastel, în 2014 are meritul de a educa noua generație în spiritul respectul pentru frumos și tradiție.

Manifestarea va avea loc miercuri, 8 aprilie, 2015, ora 14.00, la Muzeul de Etnografie Brașov , B-dul Eroilor, nr. 21.A.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Persoane lovite de mașină, la Făgăraș
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.