blog-logo

Răzvan Popa somează Primăria să facă demersurile necesare ca Tetkron să fie producător de energie electrică și termică

Răzvan Popa somează Primăria să facă demersurile necesare ca Tetkron să fie producător de energie electrică și termică

razvan popa„Zilele aceastea RAT a cumpărat curent electric în valoare de 1,3 milioane de lei de pe piața liberă. Plecând de la această chestiune, cer public conducerii Primăriei Brașov să ne spună care este stadiul implementării programului pe care eu l-am anunțat și l-am făcut public, la Ministerul Dezvoltării, ca Tetkron să treacă pe co-generare“, a declarat astăzi consilierul local PSD Răzvan Popa.

El spune că s-a solicitat Primăriei de la Ministerul Dezvoltării anul trecut să anunțe care este strategia muncipiului pentru sistemul de termoficare centralizat, iar până la finele anului 2016 ar trebui achiziționate motoarele de cogenerare, prin care Tetkron să producă și curent eletric, necesar muncipiului pentru iluminat public, instituții școlare, culturale, RAT etc., dar și agent terminc pentru populație.

Alte articole:   Peste 400 de mii de români vor plăti rate mai mari

„Cu banii economisiți putem face multe alte obiective importante pentru brașoveni. Suntem în 2015 și nu s-a făcut nimic. Să ni se spună dacă s-au făcut demersurile necesare, astfel încât Tetkron să fie producător de energie electrică și termică, nu să fie doar un intermediar între o firmă privată și cetățeni. Mai mult, Guvernul garantează creditele pentru achizția de motoare pentru cogenerare“, a mai spus Popa.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.