blog-logo

Răzvan Popa acuză conducerea Primăriei că tergiversează punerea în funcțiune a Centrului de exclență pentru elevi

Răzvan Popa acuză conducerea Primăriei că tergiversează punerea în funcțiune a Centrului de exclență pentru elevi

centru excelenta elevi brasovConsilierul local Răzvan Popa spune că este inadmisibil să se tot tergiverseze punerea în funcțiune a Centrul de excelență pentru elevi de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu“ din Brrașov.

„Din informațiile mele, dna. viceprimar Dubacă și cu dl. primar vor să îl mute la Meșotă, după reabilitarea Liceului, care nu se știe când se va face. Din punctul meu de vedere, este inoportună o astfel de decizie, pentru că acolo, la Titulescu, există un corp de clădire adecvat pentru a fi funcțional încă din această toamnă centrul de excelență și nu are rost să tergiversăm lucrurile, așa cum au făcut cu Liceul Sportiv, cu locuințele sociale etc.“, a delcarat astăzi Răzvan Popa.

Alte articole:   Alocațiile pentru susținerea familiei ar putea fi dublate

El susține că ideea de a fucnționa acest centru la Titulescu este respinsăî de edili pentru că nu este ideea lor. „Centrul de excelență funcționeaă ca entitate, elevii sunt împărțiți pe clase, Inspectoratul Școlar și-a făcut treaba, Ministerul Educației a dat normele pentru profesori. Lucrurile s-au împotmolit la Primărie. Soluția de la Titulescu este rapidă și facilă. Le cer pubilc să nu mai inventeze tot felul de lucruri și să demareze rapid lucrările rapid acolo, pentru că fac rău elevilor și sistemului de învățământ“, mai spune Popa.

 

Distribuie dacă îți place!
 1. ,, Ministerul Educației a dat normele pentru profesori. …'' a dat cumva si fondul da salarizare si costurile adiacente sau acestea vor fi suportate tot din bugetul local ? edilii ar trebui sa gandeasca sa puna in aplicare strategii pentru toti contribuabilii Municipiului Brasov si nu doar pentru anumite categori sociale, zone ,etc. …

  Reply
 2. De cind investitia in pregatirea elevilor si mai ales a olimpicilor a devenit de prisos comunitatii? Se gasesc bani pentru tot felul de proiecte mai mult sau mai putin urgente ori prioritare si nu putem sa alocam fonduri si nu avem disponibilitate pentru a incuraja performanta scolara a copiilor? Centrul de excelenta ar avea tocmai rolul de a-i pregati gratuit pe elevii cu rezultate bune la diferite discipline. Dar ne-am obisnuit la Brasov de mai bine de zece ani cu practica de a fi puse la colt proiecte si initiative benefice comunitatii doar pentru ca ideea a pornit din alta tabara decit a edilului sef. Inainte de a critica ar fi bine sa fiti mai bine informat, pentru ca salariile personalului din invatamint nu sunt suportate in niciun procent de comunitatea locala, ci exclusiv de catre bugetul de stat. Primaria este doar un intermediar, care primeste banii si ii da mai departe. Singurul rol al primariei este cel de gestionar al spatiilor de invatamint in calitate de proprietar al acestora. Formulari de genul „suportate tot din bugetul local” sunt neavenite si arata lipsa de informare. In acest caz, macar atit ar putea sa faca si primaria pentru invatamint, sa intretina spatiile pe care le detine, nu doar pentru „investitorii” care toarna asfalt din banii publici.
  Pentru cine vrea sa inteleaga, despre Centrul de excelenta am mai vorbit si aici.

  https://newsbv.ro/2015/02/06/centrul-de-excelenta-pentru-copii-nu-este-bugetat-in-2015/

  Reply
 3. ma baieti!! de ce nu faceti o masa rotunda la RTT sau la MIX ca doar primarul e liberal acum…cu acte..la oficioasele lor si sa dezbateti in direct..nu pe ziarul on line…argumente…pdv-uri…societatea civila vine si ea cu 1-2 reprezentanti si va pune la punct cand deraiati in polemici pe doctrine…
  HA! HA! HA! CE ? VOI CREDEATI CA VB SERIOS? astea sunt vise…pe care voi politicienii astia PSD si PNL le-a-ti distrus …au ajuns toti infractorii in CL SI CJ…fiind tiganii si asistatii au votat dupa ce au rimit sacosele cu pui, curcani, tricouri.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.