EXCLUSIV S-a semnat creditul pentru Spitalul Județean și etapa a treia a Aeroportului

EXCLUSIV S-a semnat creditul pentru Spitalul Județean și etapa a treia a Aeroportului

mihai vesteaReprezentanții Consiliului Județean Brașov au semnat, vineri, contractul cu CEC Bank pentru un împrumut de 29,4 milioane de lei.

Termenul de rambursare este de zece ani și este prevăzută și o perioadă de grație de doi ani.

„Banii vor fi folosiți pentru cea de a treia etapă de la proiectul construcției Aeroportului Internațional de la Ghimbav și pentru plata lucrărilor de modenizare a corpului B al Spitalului Clinic Județean de Urgență (aproximativ 8 milioane de lei din suma contractată). În cazul Aeroportului, se va organiza o nouă licitație, precedenta fiind anulată, fiind primite mai multe oferte neconforme cu caietul de sarcini. Mai mult, sunt necesare lucrări care să protejeze pista existentă, pentru a nu se deteriora, cum ar fi canlaziarea apei pluviale, care să nu se infiltreze pe dedesubt, din ce ne-au explicat specialiștii“, a declarat pentru newsbv.ro vicepreședintele Consilului Județean Brașov, Mihail Veștea.

Până în prezent s-au cheltuit aproximativ 24 de milioane de euro la Aeroport, pentru terenuri, viabilizarea acestora, îngrădiri și pistă. Lucrările la etapa a treia (suprafețele de mișcare – amănunte AICI) nu vor putea fi demarate până când terenul care a revenit la Institutul de Cercetare și Producție a Cartofului și Sfeclei de Zahăr nu va fi redat Consiliul Județean Brașov prin hotărâre de Guvern.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Prelungirea stării de alertă este ”aproape iminentă”. Tătaru susține că e posibilă carantinarea unor localități
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.