FOTOGALERIE „Târg de Paști“ la Muzeul de Etnografie

FOTOGALERIE „Târg de Paști“ la Muzeul de Etnografie

targ de pasti7Muzeul de Etnografie Brașov vă invită să vizitați „Târgul de Paști“, aflat în incinta muzeului de pe B-dul Eroilor nr. 21 A.

Aici puteți găsi produse tradiționale: ouă încondeiate,”închistrite” cu măiestrie după metode și tehnici vechi, ouă pictate cu ceară colorată cu personaje desprinse din universul satului, de altădată, ouă îmbrăcate în dantelă tip ”frivolite”, icoane pe sticlă și pe lemn, șervete cusute și brodate manual, coronițe, clopoței, din fibre vegetale, sfeșnice și lumânări parfumate, casete de lemn pictate manual, păpuși, precum și costume populare românești și săsești.

Târgul vă oferă atât accesorii cu motive tradiționale, poșete handmade, poșete-plic cu inserție de material țesut, brâie tip ”iarmaroc” pictate manual cu vopsea textilă rezistentă la spalat, cordoane teșute, cât și podoabe lucrate manual: brățări din sârmă îmbracate în margele de nisip, cu șnur realizat cu croșeta din fir de bumbac; obiecte de mici dimensiuni precum tablourile ceramice decorative cu familia de iepurașii ”Hop-Top Haihui”, zânele primăverii, buburuze și puișori, ghirlande decorative și săculeți cu lavandă – tip spiriduș, care pot oferi un decor plăcut locuinței în această perioadă.

La expoziția cu vânzare participă meșteri populari, consacrați precum Nicolae Diaconu, Nina Ghina și Violeta Roman, Doina Nistor și “artiști handmade” Sonia Căpitanu, Lucia Burcuș designeri precum Mădălina Klemen, Electra Ghiza, Marcela Coșnean care vă vor încânta în aceste zile de sărbătoare cu diverse obiecte ieșite din mâinile lor.

Alte articole:   Deținuții de la Penitenciarul Codlea, vor face cunoștință cu IA, la Muzeul "Casa Mureșenilor"

Toți participanții la acest târg: artiști, meșteșugari, designeri sunt din Brașov și județul Brașov pentru că ne dorim să încurajăm produsele și producătorii locali, autentici.

Sinteți așteptați în perioada 31 martie și 14 aprilie 2015, de marți până duminică, între orele 9.00-17.00.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.