blog-logo

În această seară, în Piața Sfatului, start la Raliul Brașovului

În această seară, în Piața Sfatului, start la Raliul Brașovului
Foto: Bogdan Barabas

Foto: Bogdan Barabas

53 de echipaje vor lua startul vineri, la Raliul Brașovului. Echipajele vor sosi încă din această seară în Piața Sfatului, iar la ora 19.00 se va face tradiționala poză de grup.

La 19.30 concurenți vor trece cu mașina de concurs rampa de start a raliului, marcând startul Tess Rally și al sezonului de raliuri din 2015.

Iată ce ne spune Bela Stoica, orgainzatorul competiției:

CITEȘTE ȘI: Raliul Brașovului: Ce drumuri sunt închise vineri și sâmbătă

Noul președinte al Federației Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu, spune că Raliul Brașovului definește campionarul național, pentru că este prima etapă, restul etapelor urmând să se raporteze la cea din Brașov. De asemenea, a felicitat echipajele că s-au mobilizat și au venit la competiție.

Alte articole:   Accident, în Brașov. Un motociclist a fost rănit

Cu vechi ştate pe cunoscutele trasee de pe Babarunca sau Poiană, favoritul local, Dan Gârtofan, se anunţă şi în acest an unul dintre protagonişti. Cu trei curse câştigate la Braşov, Giri speră să înceapă cât se poate de bine acestă ediţie.

„Totdeauna este presiune când joci acasă, este publicul care te ştie, spectatorii care te cunosc, au aşteptări mari de la tine. Eu cred că este un mic avantaj faptul că sunt braşovean şi cunosc mai bine probele speciale”, a spus Dan Gârtofan.

De-a lungul timpului, Dan Gârtofan a câştigat de trei ori raliul inaugural de la Braşov şi în două rânduri a devenit campion naţional, la finalul sezoanelor 2004 şi 2007. Începutul de an îl găseşte pe pilotul braşovean cu planuri mari.

Alte articole:   Virgil Popescu: Avem un preţ foarte mare la gaz, nejustificat 

Cu un traseu de 139 de km competitivi, raliul de la Braşov va avea în 2015 nouă probe speciale, începând şi încheindu-se cu una din cele mai celebre secţiuni de drum ale raliurilor autohtone, legendara „Poiana Braşov”. Drumul dintre Braşov şi staţiunea turistică va reprezenta debutul raliului, vineri, 27 martie, dar va găzdui şi bătălia de final de raliu, când va fi folosită o configuraţie de 20 de km, cea mai lungă din ultimii ani, cu startul la Râşnov şi sosirea în Braşov, în zona Livada Poştei.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.