blog-logo

Parcarea cu patru etaje din Poiană, construită în proporţie de 25%. Până în toamnă, trebuie să fie gata

Parcarea cu patru etaje din Poiană, construită în proporţie de 25%. Până în toamnă, trebuie să fie gata

parcare poiana brasovLucrările de amenajare a modernei parcări din Poiana Mică, care au demarat în luna martie a anului trecut, se vor relua în această săptămână după ce au fost sistate pe perioada iernii, din cauza temperaturilor scăzute. Până acum, proiectul a fost realizat în proporţie de 25%, iar, până în octombrie, întreaga investiţie trebuie predată la cheie. „Trebuie să finalizăm lucrările până în luna octombrie, astfel încât în sezonul de iarnă întregul sistem de transport din staţiune să fie funcţional”, a explicat primarul George Scripcaru. Practic edilii vor ca de iarna viitoare staţiunea să nu mai fie supraaglomerată, iar cei care vin în staţiune cu autoturismul propriu să aibă posibilitatea de a-şi lăsa maşina în noua parcare, dacă în celelalte parcări nu mai sunt locuri, şi a-şi continua drumul cu microbuze până în zona pârtiilor. În acest sens, lângă clădirea parcării va fi amenajat şi un terminal pentru transportul public, care, de asemenea, va mai rezolva o problemă spinoasă, respectiv parcarea autocarelor şi microbuzelor în staţiune.

Alte articole:   CNCAV: Cum să descarci adeverința de vaccinare în 6 pași

Lucrările au ajuns la seminivelul II

Până acum, au fost turnate fundaţiile noii parcări cu patru niveluri şi s-a ajuns la seminivelul doi, unde au fost turnaţi deja şi pereţii despărţitori. „Este unul dintre proiectele importante pentru Braşov, care vizează crearea de spaţii de parcare şi facilităţi de transport destinate turiştilor, în aşa fel încât să descongestionăm traficul din Poiana Braşov. Vor fi 434 de locuri de parcare pentru autovehicule, locuri pentru microbuze şi autobuze, locuri pentru vehicule ale persoanelor cu handicap. Parcarea va oferi toate facilităţile unei parcări moderne”, a precizat primarul George Scripcaru.

La cele două niveluri de la subsol vor fi câte 102 locuri, la demisol, 112 locuri, iar pe terasă şi la parte, 108 locuri. La subsol vor fi rezervate şi 16 locuri pentru persoanele cu dizabilităţi.

Alte articole:   Educatie juridica Brasov - ANONIM – numele victimei

Investiţie de peste 16 milioane de lei

Vor fi amenajate 7 locuri pentru microbuze, dar şi 6 locuri pentru autocare, iar alte 2 locuri rezervate pentru autobuzele RAT. Proiectul „Amenajare zona turistică Poiana Braşov  – Extindere capacitate parcare şi construcţie terminal transport public” este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, şi are o valoare totală de 30.994.085 lei, din care Primăria Braşov suportă o cofinanţare de 2%. Lucrările sunt executate de firma Conforest SA în asociere cu Tong SRL, iar valoarea acestora este de 16.170.264,44 lei cu TVA inclus.

Totodată, Primăria a aprobat şi un nou Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru staţiunea Poiana Braşov, în vederea dublării capacităţii parcării mari din staţiune. Astfel, conform proiectului, peste actuala parcare de pe strada Poiana Soarelui va mai fi construit un nivel, iar lucrările ar putea începe anul acesta. O astfel de „supraetajare” este deja amenajată în Braşov, însă pe un domeniu privat, în zona Centrului Civic, la Raiffeisen Bank. Astfel, în centrul staţiunii ar urma să fie în total 700 de locuri de parcare.

Distribuie dacă îți place!
  1. Totul pare frumos si elegant.
    Dar intreb si eu asa: in Poiana iarna mai si ninge, unde se depoziteaza zapada curatata de pe nivelul superior de parcare: pe cel inferior, pe capul pietonilor de pe trotuar? Sau nu se va mai folosi nivelul superior?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate