blog-logo

Medicul brașovean Horia Lăpuşan, trimis în judecată pentru luare de mită

Medicul brașovean Horia Lăpuşan, trimis în judecată pentru luare de mită

spitalul de pneumologie brasovProcurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Braşov au anunțat, astăzi, că l-au trimis în judecată, pentru luare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu, pe un medic din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie.

Acesta este acuzat că a internat fictiv o pacientă de la care a pretins suma de 700 de lei pentru a-i întocmi un referat fals.

Potrivit unui comunicat de presă, dr. Horia Lăpuşan , şeful secţiei I din cadrul spitalului, este cercetat în stare de control judiciar, pentru următoarele infracţiuni: luare de mită (două acte materiale), fals intelectual (două acte) şi abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Alte articole:   Lidl va reduce oferta de carne din magazine și ne vrea vegetarieni

Procurorii au precizat că medicul a fost denunțat de o pacientă de-a sa, M.C., după ce acesta, în data de 17 septembrie 2014, i-a cerut bani. După ce i-a dat 300 de lei, doctorul i-a întocmit un referat de specialitate privind starea de sănătate. O săptămână mai târziu, femeia i-a mai dat medicului încă 400 de lei.
În schimbul banilor, „pacienta“ a fost internată fictiv pe o perioadă de 8 zile, perioadă decontată apoi de Casa de Asigurări de Sănătate.
Medicul mai este cercetat şi pentru abuz în serviciu, deoarece în cursul lunii septembrie 2014, în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, a întocmit foaia de observație clinică generală și biletul de externare ale martorului denunţător M. C., completând cu date false motivele internării pacientei.
În cauză, ofiţerii D.G.A. au desfăşurat activităţile specifice cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Braşov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.