Unul din trei şoferi tineri omoară sau rănesc grav participanţii la traficul rutier!

Unul din trei şoferi tineri omoară sau rănesc grav participanţii la traficul rutier!
Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Asociaţia Română pentru Sănătate şi Securitate în Muncă – ARSSM, Agentia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă – EU-OSHA, Casa de Comerț Balcanică, Prefectura, Primăria Braşov și Poliţia Rutieră organizează vineri,  20 martie 2015, de la ora 9,00, la Hotelul Aro Palace,  simpozionului pe teme rutiere: „Siguranța tinerilor șoferi – răspunderea noastră!”, din cadrul Campaniei Naţionale pentru Securitate și Siguranţă Rutieră.

Evenimentul atrage atenţia asupra comportamentului şi atitudinii la volan a tinerilor şoferi, care sunt implicaţi în tot mai multe accidente cu urmări grave în ultimii ani. Statisticile arată că unul din trei şoferi tineri omoară sau rănesc grav participanţii la traficul rutier.

În cadrul evenimentului va fi prezentat un Film documentar şi un Studiu-sondaj referitoare la pregătirea în şcolile de şoferi, obţinerea permisului de conducere şi urmările încălcării legii.

 

În partea a doua a Simpozionului, în Piaţa Sfatului, începând cu ora 16.00, va fi organizat un Exerciţiu demonstrativ de acordare a primului ajutor în cazul unui accident rutier.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata a crescut în primul trimestru din 2020
Loading...
loading...
 1. Obtin despagubiri in bani pe cale legala pentru victimele accidentelor rutiere, respectiv pentru mostenitorii persoanelor decedate in urma unui accidente rutier. Detalii: http://despagubiri-victime-rutiere.webnode.ro/

  Reply
  • Cu deosebit respect,
   Oamenii nu ar trebui să ajungă la despăgubiri.
   Numai că pentru asta ar trebui să avem poliție rutieră.
   Nu avem.
   Țara asta e ca un sat fără câini.
   Din 1000 de șoferi, dacă găsim 1 corect, știutor de carte, cu bun simț și sănătos la cap.

   Reply
 2. Cu tot respectul, în loc să facem efectiv ceva, să luăm niște măsuri, stăm și facem simpozioane cu păpică și sucuri! Stau și mă întreb, pentru cine? Tinerii teribiliști oricum nu participă la astfel de simpozioane. Avem edili, zic eu, destul de „circulați” prin Europa. În orice stat european care se respectă, pe arterele din oraș pe care se presupune că șoferii indisciplinați pot prinde viteze mari, trecerile de pietoni sunt fie sub fie supra terane! Dincolo, radarele (camere) sunt montate pe stalpi, iar amenzile sunt enorme!!! Revenind la urbea noastră, avem câteva străzi pe care se circulă cu viteză foarte mare! Bulev. Gării, Saturn, 13 Decembrie, Calea București etc! Am spus, nu odată, că acele semafoare cu buton la unele treceri de pietoni, ar fi foarte bine venite. Și asta pentru că pasajele….poate peste vreo 20 de ani!! L-am rugat odată pe un viceprimar, nu-i dau numele, să inițieze un demers pentru montarea unui astfel de semafor pe 13 Decembrie, la trecerea de piatoni de la Casa de Pensii. Acea trecere e folosită atât de bătrânii care au treabă la pensii, cât și de foarte mulți elevi ai Colegiului„E.Racoviță”. Fiica mea a asistat la un astfel de accident, când o elevă a fost luată pe capota unei mașini, din fericire fără urmări grave. Ar fi cazul ca inspectorii Primăriei Brașov să mai dea ture prin oraș și să constate, unde sunt probleme și cum ar putea fi preântâmpinate unele tragedii! Măcar ei, că Poliția Rutieră brașoveană, este ca și inexistentă!! Mă rog, doar n-or fi toți „puricați” de DNA, ca Tămârjan! Modul aiurea și periculos în care se circulă, parchează, traversează etc, se datorează fără doar și poate și lipsei de pe stăzile Brașovului a polițiștilor rutieri.

  Reply
  • Soferii din Romania sunt analfabeti si cu probleme psihice. Ceea ce este grav este ca soferii de pe microbuze conduc ca niste descreierati si sunt foarte agresivi in trafic cu ceilalti soferi. Prin comportamentul lor pun in mare pericol viata pasagerilor. Daca vreti sa ajungeti acasa intregi voi sau copiii vostri, evitati microbuzele firmei Bronson.

   Reply
 3. Că de cei de Poliția Locală, nu mai vorbesc. Vrem oraș turistic, vrem Capitală Culturală Europeană, vrem JO la Brașov, și avem Piața Sfatului plină de cerșetori, oameni ai străzii care agasează turiștii! Unii dintre ei sunt băuți, drogați și dacă nu le dai o țigară, riști să te trezești cu ceva în cap!! Ne mirăm de părerea englezilor despre noi? Păi ce părere să aibă, când în loc să admire Casa Sfatului, trebuie să fie atenți la buzunare!!! Am mai văzut o fază cu oamenii legii, în piața Astra, care m-a lăsat fără cuvinte, însă nu se poate povestii aici fără dovezi. Din păcate nu am reușit să-i filmez. Dar…mai e timp!!!

  Reply
 4. Să fii șofer în România este o activitate (ocazională sau nu) plină de nervi, din cauza celor care nu respectă legile din lipsa bunului simț sau pentru că sunt neștiutori de carte. Atitudinea acestor indivizi, pe parcursul întregii lor vieți, este generată și de complexele de inferioritate de care suferă aceștia, ei fiind în marea majoritate plini de frustrări ca urmare a vieții pline de lipsuri urmare a lenei de a învăța, a munci etc

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.