blog-logo

Tu în cât timp câștigi un milion de euro???

Tu în cât timp câștigi un milion de euro???

euroÎn ultimele luni am asistat cum DNA doboară record după record în materie de cât de mult iau șpagă suspect de mult votații aleși ai neamului.

Pe vremuri, înainte să vină „Dragă Stolo’“ al lui Băsescu să facă muci leul autohton prin liberalizarea valutei, întrebarea la modă era „Cum ai făcut primul milion de lei?“. În zilele noastre, poate ar suna mai bine „Cum ai luat șpagă primul milion de euro?“. Deh, alte vremuri, neicușorule.

Și cum îmi place matematica, după cum mă știu prietenii, m-am întrebat la modul serios în cât timp aș face eu un milion de euro, dintr-un salariu bine garnisit: 1.000 de euro net. Și, cum muncesc de la 18 ani, am ajuns la socoteala că, la 45 de ani, aș fi câștigat 324.000 de euro. Evident, utopic, că nu am avut salariul ăsta.

Alte articole:   Stația de asfalt din Bartolomeu se mută lângă FIN-ECO. Poluarea, plimbată dintr-un colț în altul al orașului

Dar am insistat. Până la ce vârstă ar trebui să lucrez, ca să mă bat și eu cu pumnul în piept că am câștigat un milion de euro. Calculând cu același salariu net de 1.000 de euro, am ajuns la minunata vârstă de 101,33 de ani. Evident, nu m-am descurajat, că doar speranța de viață la români este undeva la jumătate de mileniu.

Unui asistent social sau unui polițist local sau cine vreți dumneavoastră, care încasează salariul minim pe economie, undeva în jur de 160 de euro net, are nevoie de 520,833 de ani. Deci, și ei oameni fericiți, că nu le trebuie cu mult peste speranța aia medie de viață…

Alte articole:   Șefi noi la PNL Făgăraș

 

Distribuie dacă îți place!
  1. La calculul tau trebuie 1000 lei sa-i scazi ca-i dai pe luna la Carrefour. =))

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate