blog-logo

Cea mai mare întrecere de alergare montană din țară debutează pe 3 aprilie. Participând, susțineți o cauză nobilă

Cea mai mare întrecere de alergare montană din țară debutează pe 3 aprilie. Participând, susțineți o cauză nobilă

ecomarathon-mereupedrum-r3dblueCei care iubesc sportul în aer liber sunt invitați să participe la cea de-a patra ediție a „Semimaratonului Brașov”. Startul competiţiei se va da din Piaţa Unirii, pe 4 aprilie, de la ora 12.00, iar concurenţii pot alege parcurgerea unuia din cele trei trasee: semimaratonul (21 km), crosul (10 km) sau Cursa Populară (4 km). Semimaratonul Braşov – Intersport, organizat de Asociaţia Cetatea Braşovului şi aflat la cea de a patra ediţie în acest an, este cea mai mare întrecere de alergare montană din ţară. Taxele de participare variază în funcţie de cursa aleasă şi de perioada de înscriere.

Taxa pentru participarea la cursa de 21 km este de 95 lei, la cea de 10 km este de 75  lei, iar la cea de 4 km, de 10 lei pentru tinerii cu vârsta între 12 şi 19 ani şi de 35 de lei pentru celelalte vârste. În semn de încurajare şi respect pentru seniorii sportului, persoanele peste 60 de ani au posibilitatea de a se înscrie în mod gratuit. În schimbul acestei taxe, organizatorul oferă fiecărui participant kitul de înscriere (un tricou tehnic de alergare, un bidon de hidratare, cipul de cronometrare, numărul de participare, batoane energizante), puncte de revitalizare pe parcursul traseului şi asistenţă medicală. Fondul de premiere este de 20.000 lei. Înscrierile se mai pot face până pe 22 Martie, pe site-ul evenimentului, www.semimaraton.ro, iar vârsta minimă de participare este 12 ani.

Alte articole:   Cardurile sociale pot fi folosite şi în Lidl, din 10 august

140 de bătăi pe minut”

Totodată, Programul „140 de bătăi pe minut”  aduce în discuție o componentă importantă, dar neglijată a educației: deprinderea de a face mișcare, înțeleasă ca principiu esențial pentru atingerea unui nivel real și durabil de performanță. Prin acest program, tinerii și copiii sunt încurajați să participe la acest semimaraton, primii 300 de participanți, cu vârste cuprinse între 12 și 20 de ani, urmând să primească o reducere de 67% la taxa de înscriere pentru Cursa Populară de 4 km. În felul acesta, ei vor achita doar o taxă simbolică de 10 lei. Organizatorii mizează pe un număr total de 1.500 de participanți.

Alte articole:   Tânăr drogat la volan, în Râșnov

Susțineți o cauză nobilă

Banii strânși, vor fi folosiți pentru o cauză nobilă. La ediţia 2014 a semimaratonului, din fondurile obţinute din donaţii s-a reuşit achiziţionarea a trei maşini cu care medicii Hospice să asigure asistenţă la domiciliu. Pentru ediţia 2015 organizatorii și-au propus certificarea unui număr de 40 de tineri liceeni în acordarea de prim-ajutor, printr-un curs susţinut în colaborare cu specialiştii SMURD din Târgu Mureş.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.