blog-logo

Târgul de Carte și Muzică își deschide porțile joi, de la ora 12.00. Vezi programul evenimentului

Târgul de Carte și Muzică își deschide porțile joi, de la ora 12.00. Vezi programul evenimentului
Foto Primăria Brașov

Foto Primăria Brașov

Brașovul se transformă în capitala culturii, o dată cu deschiderea celui de-a XII-a ediții a Târgului Internațional de Carte și Muzică. Acesta va debuta joi, de la ora 12.00, la Brașov Business Park și se va încheia lunea viitoare. De la prima ediție și până astăzi, Târgul a adus laolaltă tot mai mulți participanți și oaspeți de seamă. Dincolo de abundența ofertei editoriale și discografice, manifestarea de la Brașov a mizat întotdeauna pe caracterul dinamic și viu al culturii relevat în nenumăratele lansări, recitaluri de muzică, poezie și spectacolele de seară pe care le-a oferit tuturor cititorilor și iubitorilor de muzică. „Pentru a veni în întâmpinarea dorințelor exprimate de participanți de a prelungi durata târgului, ediția din 2015 se va desfășura pe parcursul a cinci zile, de joi până luni, inclusiv”, a precizat Virgil Oniță, președintele Asociației Libris Cultural.

Alte articole:   Un liceu din Rupea împlinește 100 de ani. Ce evenimente sunt organizate cu această ocazie?

Click pe link-ul de mai jos pentru a vedea programul complet al Târgului:

PROGRAM TARG 2015 final

Promoții generoase

Vor fi peste 60 de standuri cu cărți din diverse domenii, iar organizatorii promit promoții generoase. „Am certitudinea că Târgul Internaţional de Carte şi Muzică, aşteptat cu nerăbdare de toţi iubitorii de cultură, va atrage şi de această dată un număr impresionant de vizitatori dornici să se îmbogăţească spiritual. Primăria Municipiului Braşov şi Consiliul Local Braşov sprijină constant acest eveniment, iniţiativă a Asociaţiei Culturale Libris Brașov, devenit un reper cultural în calendarul evenimentelor care au loc anual în Braşov. Le dorim mult succes organizatorilor şi tuturor participanţilor la această ediţie iar vizitatorilor, iubitori de cultură şi frumos, să trăiască momente de neuitat”, a precizat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   Unde sunt rastelurile pentru biciclete în Brașov? De ce școlile nu sunt dotate cu așa ceva?

Seri culturale magice

Organizatorii propun brașovenilor seri culturale magice cu un program divers, în compania unor artiști îndrăgiți: de la soliștii Operei și Filarmonicii Brașov, la instrumentiști de excepție (Vlad Dimulescu), la actori (Medeea Marinescu, Marius Manole), folkiști și interpreți de muzică folk, pop-rock, jazz, muzică franțuzească (Paula Seling, Bandidos, Marcian Petrescu & Trenul de Noapte, Mircea Baniciu, Vali Șerban,  Magda Pușkaș, Silvan Stâncel, Grupul Folk „Om Bun”). Ziua de duminică va fi dedicată folclorului autohton și va prilejui intâlniri cu interpreți consacrați de muzică populară romanească: Nicolae Furdui Iancu, Dumitru Fărcaș și Ansamblul „Mărțișorul” Cluj-Napoca, Cvintetul Anatoly, Cristina Gheorghiu, Vlăduța Lupău, Mihaela și Cirprian Istrate, Ștefan Bărbătei, Cornelia Radocea sau Orchestra „Plaiuri Transilvane”. Unul dintre momentele cheie ale Târgului va fi vineri seară, de la ora 19.00, când la Sala Patria va avea loc un concert al Paulei Seling, la care vor participa și Marian Petrescu & Trenul de Noapte și trupa Bandidos.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.