Regiotrans trage pe dreapta toate garniturile

Regiotrans trage pe dreapta toate garniturile

regiotransRegiotrans SRL a anunțat, luni după-masă, că își întrerupe activitatea pe o perioadă nedeterminată fără, însă, a specifica motivele din spatele acestei decizii. Regiotrans este implicată în dosarul mitelor de la CFR, iar omul de afaceri Costel Comana, care controla Regiotrans, s-a sinucis.

„Stimați călători,

REGIOTRANS SRL este obligată să întrerupă activitatea de transport feroviar de călători, începând cu data de 17.03.2015 și până la o dată pe care o vom comunica în timp util. Vă asigurăm că întreprindem toate diligențele necesare în vederea înlăturării acestui inconvenient. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat. Conducerea SC Regiotrans SRL”, se arăta în mesajul companiei.

De fapt, Autoritatea Feroviara a descoperit mai multe probleme tehnice la garniturile acestei companii. Regiotrans si-a pierdut certificatul de siguranta dupa ce au fost descoperite probleme tehnice la 29 de automotoare. Compania are un parc rulant de 222 de automotoare, locomotive si vagoane.

Controalele au avut loc in ultimele doua saptamani. In aceste conditii, compania are doua variante: sa ceara un nou certificat de siguranta si sa scoata automotoarele cu probleme din circulatie sau sa repare problemele si sa ceara apoi un nou certificat de siguranta.

Compania a fost implicată în dosarul CFR, în urma căruia șefa Serviciului Urmărire Transporturi din CFR Estrella Ştefănescu şi omul de afaceri Iorgu Ganea au fost arestaţi preventiv, prin decizia Tribunalului Bucureşti, în dosarul privind favorizarea la licitaţii a unor firme de transportul feroviar, printre care şi Regiotrans.

Alte articole:   Schimb dur de replici între Raed Arafat și Florin Orțan privind persoanele asimptomatice infectate cu COVID-19

CITEȘTE ȘI: Iorgu Ganea (Regiotrans) a fost reținut de procurorii DNA!

În 2011, directorul Regiotrans, la solicitarea Estrellei Ștefănescu, s-a ocupat de efectuarea reviziei la autoturismul proprietate personală a funcţionarului, la o firmă din Brașov. În această perioadă, Estrella Ștefănescu s-a întâlnit cu Costel Comana, în secret, la sediul Regiotrans și RC-CF Trans.

În aceeaşi cauză, se fac acte de urmărire penală şi faţă de SC Regiotrans SRL Braşov, pentru utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, Florin Hădărean directorul firmei, pentru complicitate la dare de mită, şi Gheorghe Valentin Ciapraz, pentru complicitate la dare de mită.

CITEȘTE ȘI: Omul de afaceri Costel Comăna s-a sinucis într-un avion spre Costa Rica

De asemenea, Omul de afaceri Iorgu Ganea, reprezentant al SC Regiotrans, a fost reţinut, pentru două infracţiuni de dare de mită, dintre care una în formă continuată (nouă acte materiale), folosirea în mod direct şi indirect de informaţii care nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii unor foloase pentru sine sau pentru altul şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

Omul de afaceri Costel Comana, care controla societatea Regiotrans şi era anchetat într-un dosar de corupţie, s-a sinucis în toaleta unui avion, acum două săptămâni jumătate.

Alte articole:   Se întrerupe curentul în mai multe localități din județul Brașov
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. De parca Codreanu nu era plin :))))) O sa incapa toata lumea =))))))))

  Reply
 2. corect ce sa spuneti si voi aveti probleme ca ati furat destul iar domnul director sa dus pe apa sambetei …….mai pe sleau va incalta DNA-ul

  Reply
 3. Foarte nasol ca nu mai vine :(((((

  Reply
 4. bai frate mita si furtul este la putere in romania si orice alceva pentru a castiga bani negrii chiar si cel corect fura pana la urma

  Reply
 5. long live regiotrans, RAMANETI CU BINE

  Reply
 6. Dar cei care aveau abonamente ce vor face? Nu asigurati alt transport in continuuare ?

  Reply
 7. Ba da, mergeti pe jos 🙂

  Reply
 8. Romania este mai dezvoltata la TRANSPORT FEROVIAR decat Bulgaria, Grecia, Serbia dar mai prost stam decat Polonia, Cehia, Ungaria. Alte firme care au trenuri prin tara sunt : TFC, Softrans, Interregional si sigur CFR CALATORI.

  Reply
  • Sa nu exageram. Trenurile Regiotrans poate nu erau pline la capacitate maxima,dar faceau treaba buna. Fara ele dvs. si cunoscutii dvs. vor avea de suferit. CFR Calatori e ceva, gen o lehamite. Sunt pentru ca trebuie sa fie, ca asa a zis Ponta si guvernul (mamii) lui.

   Reply
 9. ori cum erau cate 2 persona in acel tren 😀 😀

  Reply
 10. :)) de unde ai scos-o? Regiotransurile erau mult mai populate decat vagoanele cfr.

  Reply
 11. De la ora 14.00 se pare ca CFR Calatori va introduce niste trenuri pe sectiile detinute de OTF Regiotrans

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.