blog-logo

Stațiunea Oglinzi, țeapă marca SIF Transilvania – Fercală

Stațiunea Oglinzi, țeapă marca SIF Transilvania – Fercală

Statiunea-Oglinzi-jud-NeamtLansată cu mare tam-tam și speranță în urmă cu câțiva ani, mult promisa resuscitare a stațiunii Oglinzi, din județul Neamț s-a dovedit o mare țeapă. Mai ales pentru cei care au investit direct, respectiv autoritățile locale. Băieții deștepți, gen Mihai Fercală, care trage spuza pe turta persoanlă și a apropiaților din tot ce înseamnă afacerile SIF Transilvania, au de câștigat.

Proiectul prevedea reabilitarea și intrarea în circuitul turistic a vechii stațiuni Oglinzi. Parteneri: SIF Transilvania, Primăria Târgu Neamț și două firme private. Chiar și Consiliul Județean Neamț promitea sprijin financiar, dacă încep să se miște lucurile.

SC Stațiunea Oglinzi SA nu mai funcționează din 2009, dar pentru că cineva trebuie să câștige ceva bănuți, avea trei administratori – Mihaela Cucu, Clement Costel Statală, Nicu Rădulescu (marele președinte al patronatului din turismul balnear românesc). La acea vreme, firma avea un capital social de 1 milion de lei. În 2013, după ce au fost luate în calcul și terenurile date de Primăria Târgu Neamț, capitalul social a ajuns la 3 milioane. În acest moment, intră în joc SIF Transilvania, care a anunțat ceilalți acționari că intenționează să majoreze capitalul social. Dacă aceștia nu pot contribui la mărirea de capital, participarea lor în cadrul societății scade în mod proporțional și astfel sunt socși din joc.

Alte articole:   Peste 200 de percheziții în 34 de județe, printre care şi Braşov, la falsificatorii de diplome!

Printre acționarii moșteniți în urma acțiunilor de privatizare figurează și Daniela Tibeică, persoană foarte foarte apropiată de Nicu Rădulescu, după cum spun cunoscătorii. Daniel Tiberică este nimeni alta cea care a fost promovată de la Tușnad, de către Mihai Fercală, la conducerea SC ARO palace SA Brașov. Tiberică, scrie presa locală nemțeană, este unul dintre personajele care s-ar fi implicat în „relansarea“ stațiunii.

Miza întregii afaceri sunt  7 ha de teren, cu tot cu pădure și apele sărate, cedate celor de la SIF Transilvania. „Acum suntem în situația de a pierde terenul. Voi sesiza organele statului, să vedem cum vor răspunde cei care au semnat și au ridicat mâna atunci”, spune acum primarul din Târgu Neamț, Daniel Harpa.

„Visul“ de la Oglinzi

Proiectul de investiții vizează reabilitarea celor două stabilimente existente, realizarea unui complex balnear multifuncțional, compus din hotel de 4 stele, cu 120 de camere; restaurant 200 de locuri; centru SPA de 2.000 mp; centru de conferințe de 1.500 mp; centru wellness de 1.500 mp; amenajări exterioare pe o suprafață de 9.000 mp pentru agrement sportiv și ludic, relaxare, proceduri de cură, etc. Valoarea totală a investițiilor propuse la SC Stațiunea Oglinzi SA este estimată la suma de 18.185.000 euro. Stațiunea Oglinzi SA deține concesiunea factorului natural de cură, având Licența de explorare nr. 11271/2008 a apei minerale terapeutice din perimetrul Băile Oglinzi, licență emisă de Agenția Națională a Resurselor Minerale.

Alte articole:   Muzeul „Casa Mureșenilor”, provocare inedită pentru brașoveni: Transformările orașului

Primăria Târgu Neamț trebuie să investească în asigurarea căii de acces la stațiune și introducerea rețelei de alimentare cu gaz metan. Investiții care pot figura ca port la capitalul social. Dar cum schema cu majorarea capitalului social a fost deja brevetată, cei de la SIF pot face o nouă majorare de capital, iar Primăria rămâne cu buza umflată.

Astfel de inginerii nu sunt unice. Reprezentanții SIF Transilvania, locotenenții lui Fercală, băgați în consiliile de administrație ale societăților din portofoliu, drenează lunar câteva zeci de miliarde de lei vechi, ca indemnizații. Și salariul lui Mihai Fercală este nerușinat de mare (în presă s-a vehiculat suma de 200.000 de lei/lună. În realitate, s epare că ar fi la vreo 70.000 de lei – 700 de milioan de lei vechi!). În acest context, de departe, Fercală poate fi numit „nababul“ sau „șeicul“ României.

Distribuie dacă îți place!
  1. Vreti sa aflati mai multe? Cautati cine este Corneliu Gavaneanu al carui fiu este in consiliu de administratie al S.I.F. Transilvania. Corneliu Gavaneanu detine portul Galati si conduce din umbra sif-ul. Verificati cine este sotia lui Gavaneanu si veti observa ca este sotia unui fost general de securitate cunoscut noua tuturor. Caracatita este mult mai intinsa. Mergeti pe acest fir si veti vedea fe si cum. Veti ajunge la cei mai inalti membri ai serviciilor secrete din Romania

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate