blog-logo

Se caută psihiatrii pentru nebunii din şefia Sănătăţii braşovene

Se caută psihiatrii pentru nebunii din şefia Sănătăţii braşovene

lumanareNu se uscase cerneala pe ziare după tragedia morţii bunicuţei, lăsată de izbelişte în spitalul Tractorul, când a explodat al doilea scandal. Trei pacienţi au fost transportaţi precum sacii de cartofi cu o Dacie break de la Spitalul Judeţean la Tractorul pentru analize.

Este clar. Nu suntem sănătoşi. Şi nu este vorba doar despre bolnavi. Ci despre oameni cu carte, care au câştigat concursuri sau au fost puşi pe funcţii de sistemul politic.

După moartea doamnei Caloian, a început disecarea cazului. Cum a fost posibil ca o doctoriţă care nu era angajata spitalului să înlocuiască medicul de gardă. A fost posibil. Trăim în România. Sat fără câini. Sau, dacă vreţi, un sat unde maidanezii cu gulere albe fac jocurile, fără să conteze vulgul.

Povestea cu Dacia break frizează iar absurdul. Spitalul Judeţean a scăpat de arierate anul trecut. Pentru anul acesta a cerut bani de la Consiliul Judeţean Braşov pentru aparatură şi pentru modernizarea saloanelor rămase nemodernizate. Mai mult, din excedentul bugetar, cei de la Spitalul Judeţean au ceurt aprobarea cumpărării unei autospeciale pentru transport cadavre. Pentru că erau somaţi de Poliţie, ISU, Biserică, Christos şi cine se mai ocupă de treaba cu transportul cadavrelor în condiţiile legii. Nu a spus nimeni nimic de treaba cu transportul pacienţilor, între subunităţile Spitalului Judeţean. Există şi o explicaţie: spitalul are contract cu serviciul de Ambulanţă. Dar când nici ambulanţa nu are maşini, se ajunge ca prăpădita de Dacie să facă aceste servicii, de transport ale pacienţilor. Dacia în cauyă poate transporta, legal, doi pacienţi, şi nu pe targă. Dar, cum e vorba pela noi, unde merge mia, merge şi suta, aşa că ce mie doi pacienţi, ce mi-e trei…

Acu’, e deranj mare… Comiţii şi comitete, de pe la minister, de pe la direcţia de sănătate publică, consiliul judeţean, ultimii aşteptând demisii. O să treacă şi vânzoleala asta. Nu e prima, iar din nenorocire, nu va fi nici ultima. Vin alegerile, alte promisiuni, alţi Bănicioiu care vin la Braşov şi promit bani pentru spitale, pentru redeschiderea Spitalului de la Săcele etc.

Pentru ei, numai de bine, un sănătos Hai sictir!

Pentru cei care vor să înţeleagă cum stau lucrurile, îl las pe nea Jean să le spună ce şi cum, Dumnezeu să îl ierte şi pe el şi pe toate victimele „sistemului“.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate