Scrisoarea cititorului: La Dâmbul Morii curge mâl în loc de apă, la robinet

Scrisoarea cititorului: La Dâmbul Morii curge mâl în loc de apă, la robinet

apa dambul morii2Asa cum se observa si in pozele trimise, apa de la robinete este neagra, plina de mal, cam de 2-3 ani. Cu aceasta apa trebuie sa spalam fructele, legumele, vasele, sa facem baie, sa gatim.

Pentru baut si gatit suntem nevoiti sa caram apa de izvor sau sa cumparam. Situatia este critica si suntem dispusi sa apelam la toate autoritatile pentru a se clarifica situatia si a fi trase la raspundere persoanele vinovate de punere in pericol a sanatatii populatiei din aceasta suburbie.

apa dambul moriiPrincipala autoritat vinovata este Primaria Predeal, inclusiv dl. primar, care stie aceasta situatie. I-am adus-o la cunostinta in nenumarate randuri, dar este nepasator. Dat fiind ca in prezent noi achitam taxe si impozite la Primaria Predeal, consideram ca aceasta institutie trebuie SA SE IMPLICE IN REZOLVAREA SITUATIEI. Nu cunoastem cauza calitatii necorespunzatoare a apei, dar presupunem ca acest lucru este din cauza fie a exploatarilor forestiere care se desfasoara cu nerespectarea conditiilor preevazute de lege, fie lucrarilor de la DN1, care au ca scop traversarea directa spre Noua din DN1.
In primul caz exploatarile forestiere se fac fara noima, bustenii sunt taiata si tarati prin ape, fara a fi construite podete, astfel ca nici nu ma mira cum ajunge apa sa fie neagra. Compania STRAJA, care a fost adusa de primar in Predeal sa se ocupe cu imbunatatirea calitatii apei, nu a raspuns favorabil solicitarilor noastre de a incheia contracte de furnizare a apei. Locuitorii acestei zone nu au contracte de furnizare a apei intrucat compania nu garanta prin contract calitatea apei, motiv pentru care nu si-a asumat raspunderea incheierii unor contracte cu locatarii in care sa asigure si faptul ca apa este potabila.
Prin urmare suntem intr-o situatie disperata, atat ca urmare a lipsei de responsabilitate din partea autoritatilor, cat si din punct de vedere al sanatatii noastre, cat timp suntem obligati sa primim aceasta  apa la robinet. Chiuvetele, rezervoarele, centralele sunt pline de mal.
Pe langa asta, zilnic ne rupem masinile in gropile de pe strazi, mai ales in portiunea de la pod catre pensiunea EZIO, strada fiind plina de gropi, insa cine sa le vada? Primarul nici nu se oboseste sa raspunda la sesizari, daramite sa faca lucrari de reparatii.Atunci ne intrebam pentru ce mai platim impozite si taxe?
drum dambul morii2 drum dambul morii
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   FOTO & VIDEO Amendă de 20.000 de lei și restaurant închis la Prejmer
Loading...
loading...
  1. Cătunul Dâmbul Morii a aparţinut dintotdeauna de Comuna Baciu (azi integrată în Săcele) şi a fost trecut cu forţa în teritoriul Predealului, doar ca acesta să aibă populaţia necesară pemtru a fi declarat oraş, la fel ca Timişul de Jos şi Timişul de Sus, ce aparţinuseră de Braşov. Aceste trupuri de localitate sunt la mare distanţă de Predeal şi toate facilităţile tehnice apropiate lor sunt în Săcele sau Braşov. Penultimul primar predelean se învoise în scris la returnarea acestor teritorii, dar actualul se opune cu vehemenţă, doreşte să păstreze cu orice preţ moştenirea dată de comunism.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.