blog-logo

Tribunalul Braşov a deschis procedura de insolvenţă a FC Braşov

Tribunalul Braşov a deschis procedura de insolvenţă a FC Braşov

sigla fc brasovTribunalul Braşov a admis, miercuri, cererea unei societăţi de securitate şi a decis deschiderea procedurii de insolvenţă a societăţii care administrează gruparea FC Braşov, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 3 iunie.

„Admite cererea formulată de creditoarea SCD Silnef Security SRL; Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitoarei SC Fotbal Club Brasov SA; Acordă termen de control la 3 iunie 2015″, se arată în soluţia Tribunalului Braşov publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Citat de Mediafax, patronul grupării FC Braşov, Ioan Neculaie, a declarat, miercuri, că va face apel la decizia Tribunalului Braşov, care a admis cererea unei societăţi de securitate şi a decis deschiderea procedurii de insolvenţă a societăţii care administrează clubul braşovean.

„Cu siguranţă vom face contestaţie, pentru că am achitat jumătate din sumă şi vom face toate demersurile pentru a ieşi din această situaţie”, a declarat Neculaie.

Gruparea FC Braşov traversează o criză financiară din vara anului trecut, jucătorii şi angajaţii având restanţe salariale pe mai multe luni.

De altfel, la 19 februarie, directorul general al FC Braşov, Constantin Zotta, afirma, într-o conferinţă de presă, că gruparea stă foarte prost din punct de vedere financiar şi afirma că evitarea intrării în procedura de insolvenţă ar reprezenta „cea mai mare victorie”.

Alte articole:   SNPPC: Polițiștii nu agreează o nouă lege a salarizării, dacă actuala nu se aplică integral

„Stăm foarte prost din punct de vedere financiar. Clubul se susţine doar din banii din drepturile TV şi din banii patronului. Zilele trecute, am participat la o şedinţă la FRF, în care s-a discutat despre licenţiere, iar un oficial al echipei CSU Craiova ne spunea că formaţia din Bănie primeşte 500.000 de euro de la Consiliul Judeţean. Noi la Braşov nu primim nimic, ba din contră ni se pun beţe în roate. Am pierdut şi cantina de la stadion şi din cauza unor datorii către RIAL nu vom putea încasa banii de la UEFA, pentru ca avem conturile blocate printr-un executor judecătoresc. Nu este o sumă mare, dar pe noi ne ajuta foarte mult. Este păcat, pentru că vedeţi ce s-a înt`mplat cu Corona şi cu Unirea Tărlungeni. Ultimul lucru pe care îl doresc este să nu intrăm în insolvenţă. Sper să găsim soluţii şi dacă vom reuşi acest lucru va fi cea mai mai mare victorie”, a declara Zotta la acea dată.

Alte articole:   Corul Madrigal ajunge și la Brașov, în Turneul național de Paște „Săptămâna Patimilor” 2023

FC Braşov este al nouălea club de Liga I care solicită intrarea în insolvenţă în ultimii doi ani, după FC Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, FC Vaslui, FC Dinamo, CFR Cluj şi Petrolul Ploieşti. Dintre acestea, doar şapte mai activează în prezent în primul eşalon, Gloria Bistriţa şi FC Vaslui fiind dezafiliate de Federaţia Română de Fotbal.

Formaţia FC Braşov ocupă în prezent poziţia a unsprezecea în clasamentul Ligii I, cu 20 puncte.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.