blog-logo

Niță atacă colegii de partid care fac acum jocurile băieților deștepți din energie!

Niță atacă colegii de partid care fac acum jocurile băieților deștepți din energie!

constantin nita„Pe cine «sensibilizeaza» presiunea companiilor din sectorul regenerabilelor? Pe colegul meu de partid, dl. Florin Constantinescu şi pe alţi doi-trei parlamentari din Comisia de Energie. Surprinzător pentru mine este că şi dl. ministru Gerea a intrat în discursul acesta“, a întrebat retoric și și a răspuns la întrebare președintele PSD Brașov, Constantin Niță, fost ministru al Energiei.

Niță este cel care a amânat aplicarea sistemului cu certificatele verzi, care este profitabil pentru companiile din domeniul regenerabilelor, dar care a dus la costuri mult prea mari pentru populaţie şi pentru marii consumatori din industrie. Mulți dintre industriași amenințau cu reducerea sau chiar închiderea activităţii din cauza sumelor pe care le dădeau pentru regenerabile.

„Dar pe domni precum dl. Constantinescu nu-i sensibilizează «nimicuri» de genul sutelor de mii de angajaţi care şi-ar putea pierde locurile de muncă sau milioanelor de români care plătesc facturi nejustificat de mari la energie. Nu-i impresionează şi nici nu-i interesează faptul că majoritatea ţărilor din Europa a renunţat să mai susţină sistemul regenerabilelor pe spatele altor tipuri de consumatori. România rămăsese un Eldorado în acest domeniu unde companiile câştigau nesperat, iar investiţiile lor atingeau foarte puţin alte sectoare: nu generează locuri de muncă, echipamentele sunt aduse din afară etc.“, mai spune Constantin Niță.

Alte articole:   Excursie la Racoș pentru 14 elevi din Brașov prin programul „Vacanța artelor la muzeu”

El a arătat că au fost demarate, doar demarate şi nefinalizate, sute de proiecte, unele chiar de investitori „sensibili” la acest sector, doar pentru a intra în jocul extrem de profitabil al sistemului certificatelor verzi.

El a argumentat că sistemul certificatelor bverzi nu este o chestiune presantă, cu atât mai mult România a atins cota de 20% energie din surse regenerabile impusă de CE.

„A nu se înţelege din mesajele mele că sunt împotrivă. Din contră! Statul trebuie să susţină, în măsura posibilităţilor, toţi investitorii, străini sau români. Dar deciziile luate nu trebuie să favorizeze, chiar şi indirect, anumite companii în detrimentul altora. Guvernul Ponta a hotărât amânarea sprijinului prin certificate verzi, acordat companiilor din domeniul energiei regenerabile, nu sistarea lui. Companiile au decis că este de neacceptat acest lucru şi, după ce au ameninţat că îşi iau proiectele şi pleacă din România, s-au gândit că este mai bine să-şi promoveze cauza şi să-i impresioneze pe cât mai mulţi. Şi unii s-au lăsat sensibilizaţi fără să le pese sau să analizeze contextul general al economiei din România. Strategia lor energetică?! Să ne întoarce la sistemul prin care îi îmbogăţim pe unii luând de la alţii! Eu mă voi opune, ori de câte ori voi avea ocazia, unui asemenea tip de gândire, total în defavoarea României!“, și-a încheiat Constantin Niță rechizitoriul împotriva celor care vor să facă jocurile noilor băieți deștepți din Energie.

Alte articole:   ÎN DIRECT Conferință de presă la FC Brașov SR
Distribuie dacă îți place!
  1. S-a gandit lupul moralist sa tina lectii de etica profesionala! Probabil ca nu are nimic de castigat se bate in piept ca e cinstit si preacurat!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.