blog-logo

VIDEO Românii din Londra vor să le arate britanicilor cine sunt

VIDEO Românii din Londra vor să le arate britanicilor cine sunt

brasoveni londraPatru tineri români, dintre care doi sunt brașoveni- frații Anda şi Rareş Teglaș, stabiliti la Londra, fac un film documentar despre românii din Marea Britanie, intitulat „13 Shades of Romanian”. Asta  ca raspuns la campania negativa „Romanii vin!”, promovata pe postul national de televiziune Channel  4.

Romanii din Marea Britanie strâng rândurile! Astăzi, pe internet, s-a lansat un promo de colectare de fonduri pentru realizarea unui documentar despre comunitatea românească ce trăieşte aici.

Filmul „13 Shades of Romanian”, in traducere „13 Nuanţe de Român” îşi propune să dezvaluie, pe larg, felul in care romanii traiesc, muncesc si se integreaza in societatea si cultura britanica. Documentarul este produs de o companie din Londra , fondată de trei tineri braşoveni. In realizarea acestui proiect,ei vor fi sprijiniti de ONG-uri si Ambasada României la Londra. Titlul documentarului face trimitere la filmul de succes „50 Shades of Grey”. Practic,documentarul vrea să demonstreze , pornind chiar de la cifra 13, asociată în mod curent cu tot felul de superstitii,că tot ce s-a spus negativ despre români in presa britanica din ultimii ani se bazează pe cazuri izolate, pe generalizari nefondate şi pe stereotipii. Filmul, care va dura 45 de minute, ar trebui sa fie gata in maxim doua luni si va fi difuzat in presa britanica.Cei care vor sa sustina aceasta initiativa pot da like pe pagina de faceebok „13 Shades of Romanian”.

Alte articole:   Majoritatea elevilor din județul Brașov sunt testați de COVID-19 acasă, de către părinți

Donatiile se fac pe platforma britanica indiegogo,  specializata in colectare de fonduri pentru proiecte, AICI. Fondurile cerute acopera productia documentarului. Pe aceasta platforma, donatorii pot vedea, in orice moment, cati bani s-au strans si din partea cui.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate