Ialomițianu zice că Ponta ne taie salariile

Ialomițianu zice că Ponta ne taie salariile

gheorghe ialomitianuReforma fiscală Ponta-Vâlcov majorează impozite și reduce salarii. Ponta aplică în continuare metoda parșivă de a da cu o mână şi a lua cu două, acuză deputatul PNL Gheorghe Ialomițianu.

„La numai câteva ore după ce Partidul Naţional Liberal a lansat spre dezbatere programul de guvernare, guvernanții Ponta şi Vâlcov s-au înghesuit să atace inițiativele noastre, repetând discursul mincinos din campanie prin care avertizau românii că PNL urmărește să taie salarii. Numai că lucrurile stau exact invers: măsurile pesediste vor determina o scădere a salariilor“, susține deputatul brașovean.

Acesta spune că, dacă cineva are curiozitatea să compare Codul Fiscal al PSD, pe care Victor Ponta vrea să-l trimită la Parlament, cu Programul de guvernare al PNL, observă cu uşurinţă cine pregătește cu adevărat, la nivel fiscal, diminuarea veniturilor angajaţilor.
„Spre exemplu, Partidul Naţional Liberal propune o amplă reformă fiscală care presupune introducerea cotei unice în domeniul contribuţiilor obligatorii de 16% la angajat, faţă de 10,5% CAS, 5,5% CASS, 0,5% şomaj – în prezent şi tot de 16% pentru angajator, faţă de 23% – în prezent (15,8% CAS condiţii normale, 5,2% CASS, 0,5% şomaj, 0,85 FNUASS, 0,4% fond risc, 0,25% fond creanţe salariale). Din reforma propusă de PNL rezultă cât se poate de clar că vor avea de câştigat atât angajaţii, cât şi angajatorii, urmărindu-se o relaxare fiscală reală asupra muncii, stimularea creării de noi locuri de muncă şi eliminarea muncii la negru şi creşterea puterii de cumpărare a populaţiei“, este de părere Ialomițianu.

Alte articole:   Motociclete SMURD pentru ISU Brașov. Sunt dotate cu defribilator, oxigen şi trusă de resuscitare

În schimb, Guvernul Ponta vrea includerea CAS în baza de impozitare a veniturilor salariale, ceea ce va determina o reducere a tuturor salariilor din România şi o majorare a impozitului. „Același Victor Ponta care, prin introducerea accizei suplimentare de 7 eurocenţi la carburanți şi a cursului valutar aberant de 4,74 lei/euro, i-a cadorisit pe români cu majorări de preţuri, propune acum măsuri fiscale prin care să le reducă şi veniturile salariale“, este de părere fostul ministru de Finanțe.
Acesta își continuă tirada împotriva lui Victor Ponta şi Darius Vâlcov (actualul minstru al Finanțelor), care „s-au travestit în grabă în mari liberali“, încercând să-i păcălească încă o dată pe români, pentru că în 2016 vin noi alegeri şi se pregătesc deja pentru campania electorală.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.