blog-logo

Județul Brașov, cele mai mari exporturi și importuri din Regiunea Centru

Județul Brașov, cele mai mari exporturi și importuri din Regiunea Centru

exportJudețele din Regiunea Centru au realizat în zece luni ale anului trecut exporturi de peste 6,3 miliarde de euro, valoarea importurilor fiind, în perioada menționată, de peste 5,4 miliarde de euro, potrivit unui comunicat al Direcției Regionale de Statistică Alba.

Prima poziție este ocupată, atât la exporturi, cât și la importuri, de județul Brașov, cu peste două miliarde de euro, respectiv peste 1,9 miliarde de euro. Județul Harghita a înregistrat cea mai scăzută valoare a exporturilor, cu aproape 267 milioane de euro, Covasna având, în zece luni ale anului trecut importuri de circa 254 milioane de euro, ceea ce situează județul pe ultimul loc în Regiunea Centru.

Alte articole:   Mituri cu care se confruntă medicii în stomatologia pediatrică. Ce trebuie să știi pentru copilul tău

În cadrul județelor componente ale regiunii, județul Brașov a avut o pondere de 32,91% în totalul exporturilor, fiind urmat de Sibiu — 29,20% și de Alba — 7,33%.

La Brașov, ponderea principală în structura pe produse a exporturilor din judeţul Braşov au deţinut-o, în perioada analizată, maşinile, aparatele şi echipamentele electrice, aparatele de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginile, dar şi mijloacele de transport.

La importuri, ponderea principală în structura pe produse au deţinut-o maşinile, aparatele şi echipamentele electrice, aparatele de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginile, urmate de metale comune şi articole din acestea, precum şi de produse ale industriei chimice şi ale industriilor conexe.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate