blog-logo

Dragostea a adus turiştii pe pârtiile din Poiana Braşov

Dragostea a adus turiştii pe pârtiile din Poiana Braşov

schi brasovVremea mai caldă din ultimele zile nu a „speriat” zăpada din Poiană, astfel că se schiază în condiţii excelente pe toate pârtiile. Administratorii domeniului schiabil au şi o veste bună pentru iubitorii schiului, din data de 9 martie preţul transportului pe cablu urmează să se ieftinească. Sezonul de schi se va încheia însă, oficial, pe 15 aprilie.

„Având în vedere condiţiile foarte bune de schi pe toată pârtiile din Poiana Braşov, îi invităm pe turişti şi braşoveni să practice acest sport. Din 9 martie, transportul pe cablu va fi mai ieftin pe anumite instalaţii, dar le amintim tuturor că valabilitatea cartelelor cumpărate în acest sezon este până în 15 aprilie”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. În prezent, stratul de zăpadă este de 70 cm în masivul Postăvarul şi 50 cm pe partea inferioară a pârtiei Bradul şi sunt funcţionale telecabina Capra Neagră, telegondola Postăvarul, telescaunele Ruia şi Lupului, teleschiurile Bradul şi Stadion şi banda transportoare de pe Snowpark Bradul.

Alte articole:   Campanie gratuită de vaccinare și microcipare a câinilor

Iarna aceasta, pârtiile din Poiană au fost la mare căutare. Din 18 decembrie 2014 şi până în 22 februarie 2015, s-au înregistrat 1.323.072 de treceri pe la turnicheţii instalaţiilor de transport pe cablu. Numărul celor care au venit la schi în Poiană din 1 şi până în 22 februarie, a fost de 592.060 de treceri. În schimb, pe întreg parcursul lunii ianuarie, au fost doar 559.388 de treceri.

Cel mai bun sfârşit de săptămână din acest sezon, a fost până acum, cel în care s-a sărbătorit Sfântul Valentin: 104.447 de treceri prin turnicheţi, dintre care doar sâmbătă, 14 februarie, au fost înregistrate 40.077. Două treimi dintre ele au fost numai pe instalaţiile care aparţin municipalităţii, adică telescaunele Ruia şi Lupului.

Alte articole:   Valeriu Gheorghiţă, despre sechelele post-COVID: Disfuncţii respiratorii, cardio-vasculare, neurologice,oboseală sau dureri de cap

Schiorii de până în 11 ani, provocaţi la competiţie

Secţia de sport a ASC Corona Braşov, în parteneriat cu Primăria Braşov, organizează sâmbătă, pe pârtia Lupului sosire, de la ora 9.30, un  concurs de schi dedicat copiilor de până la 11 ani (născuţi după 2004). „Concursul este dedicat copiilor nelegitimaţi la vreun club sportiv şi scopul său este să promovăm schiul ca sport de masă. De asemenea, rezultatele concursului vor fi un criteriu de selecţie pentru grupa de performanţa a ASC Corona”, a spus preşedintele secţiei de sporturi de iarnă a ASC Corona, Cătălin Leonte.  Înscrierile se pot face până vineri, 27 februarie, ora 16.00, la e-mail leonte_catalin@yahoo.com, fiind necesar numele complet al participantului, anul naşterii şi un număr de telefon de contact al părinţilor.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.