blog-logo

„Minunile“ lui Dorel de la Ghimbav (2)

„Minunile“ lui Dorel de la Ghimbav (2)

Toma-Dorel-Primar-GhimbavContinuăm și astăzi lista de nereguli găsite de Curtea de Conturi Brașov la Primăria Ghimbav. Nereguli care, dacă ar fi fost date publicității anul trecut, l-ar fi lipsit pe edil de „diploma de excelență“ în administrație publică.

Ieri aminteam de două dintre firmele de casă ale Primăriei Ghimbav: SC Gecomar Insting SRL  Drăgăneșt Olt și SC Euro Stingal SRL Homorod (amănunte AICI!). Se pare că firmelor din Homorod (unde există un puternic pol economic industrial, bineînețeles) le priesc afacerile cu Primăria Ghimbav.

Astfel, SC Baza Brantz SRL Homorod a încheiat cotnractul nr. 2810/14,02,2011, prin care se cumpărau trei loje pentru terenul sportiv, trei bănci cu scaune din fibră de sticlă și șase coșuri de gunoi la suma de 241.800 de lei, inclusiv TVA (2,41 miliarde de lei vechi!).

În acest caz, auditorii publici externi ai Curții de Conturi au constatat că s-a făcut o încredințare directă a contractului, deși valoarea acestuia, de circa 45.000 de euro, presupunea obligația de a face achiziția prin cerere de ofertă.

Nici în acest caz nu s-au făcut note de intrare-recepție, cu un simplu proces-verbal de predare primire, iar toate facturile sunt semnate de primarul Toma Dorel, care s-a îngrijit să fie plătite până la ultimul leuț. Interesant este faptulcă, în momentul în care auditorii au mers pe teren să vadă obiectele cumpărate, acestea nu prea erau de găsit… „Reprezentantul entității auditate (ai Primăriei – n.a.) au prezentat unele elemente componente ale lojelor depozitate într-o curte privată, fără a se reuți identifiarea acestora conform contractului“, se precizează în raportul organului de control financiar.

Iar pentru întregirea informațiilor care demonstrează că există o rețea bine pusă la punct prin care se drenau banii publici de la Primăria Ghimbav, mai precizăm că Baza Brantz SRL Homorod a prezentat o factură prin care ar fi cumpărat 24 de loje la prețul de 77.296 de lei de la nimeni alta firma Gecomar Insting SRL Drăgănești Olt!, „fiind evident că prețul plătit de Primăria Ghimbav este supraevaluat“, după cum a constatat și instanța Curții de Apel Brașov.

Conform calculelor făcute de Curtea de Conturi, costul estimat al bunurilor achiziționate este de 24.485 lei, față de valoarea plăților – 194.185 de lei. Prejudiciul: 167.700 de lei (1,677 miliarde de lei vechi).

Lucrări pentru amenajarea terenului la Aeroport, „date pe ochi frumoși“

Curtea de Conturi a mai solicitat Primăriei Ghimbav să recupereze prejudiciul (iar instanța a consfințit acest lucru) în cazul contractului încheiat cu SC Piastrela SRL. Este vorba despre lucările de curățare de iarbă a terenului de la aeroport, cosire, taluzare, lucărri de nivelare cu buldozerul, așternere pământ vegetal pe taluze, ingienizare, curățare de arbuști etc.

Alte articole:   Un tânăr a ajuns în arest după ce a distrus mai multe mașini parcate și a furat dintr-un magazin

Auditorii publici de la Curtea de Conturi reclamă faptul că nu există o situație de lucrări, Primăria Ghimbav plătind facturile fără ca din anexele cu lucrări să rezulte pe ce suprafețe s-a lucrat. Mai mult, pentru că valoarea contractului era mai mare de 15,000 de euro, trebuia să se facă selecție de oferte, nu să fie încredințare directă.

Uu alt semn de întrebare este acela că Primăria Ghimbav a cerut un ajutor de 300.000 de lei Consiliului Județean, prin adresa 3843/27.05.2011, pentru că nu poate plăti lucrările efectuatedin cauza situației financiare. Banii au fost aprobați de administrația județeană, însă din evidențele contabile rezultă că Primăria Ghimbav a plătit nu facturi ale unor lucrări efectuate, ci facturi ulterioare (nr. 63 și 64 din 27.09.2011)…. „De altfel, în condițiile în care lucrările la aeroport sunt în stadiu incipient, lucrările achitate ici nu erau oportune la acel moment UAT Ghimbav nedepunând înscrisuri din care să rezulte necesitatea acestor lucrări“, se arată și în decizia instanței pronunțată în procesul intentat de Primăria Ghimbav Curții de Conturi.

Alte articole:   Cutremur în această dimineață, în județul Buzău

Cum iei bani de la Primărie și nu faci nimic

Între administrația locală din Ghimbav și SC Cobadi Impex SRL Târgovșite s-a încheiat un contract (7020/11.10.2007) care viza constuirea „grădinței cu program prelungit“. Ulterior, prin actul adițional 4/2010, intră ca și co-finanțator Centrul Bugetar Șocala Generală Ghimbav, care a primit bani pentru acestă invesitție prin Inspectoratul Școlar Județean Brașov.

Așa se face că, la 31.12.2011, valoarea investiției a ajuns la 896.890,91 de lei, finanțarea fiind asigurată până la această dată de la bugetul de stat 660.755,91 de lei, iar de la bugetul local 236.135 de lei. Curtea de Conturi a constatat că centrul bugetar a plătit cu titlul de avans 150.000 de lei, iar până la finele anului 2011 nu au existat lucrări care să justifice această sumă, care trebuie recuperată. De asemenea, Primăria nu a solicitat executantului o scrisoare de garanție bancară, pentru returnarea avansului în cazul în care s eajunge la blocaj…

Afaceri din care Primăria Ghimbav a câștigat… nimic!

Primăria Ghimbav a încheiat mai multe contracte cu SC Bond Hass SRL, SC Romaco SA și SC Gotic SA, care avea ca obiect exploatarea agregatelor minerale (balastiere). Toate firmele promiteau, în schimb un procent din contravaloarea materialelor exploatate, prelucrate și vândute.

Alte articole:   De joi se schiază doar pe pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul

Curtea de Conturi spune că din aceste asocieri Primăria Ghimbav nu a încasat nimic. Mai mult, Romaco SA trebuia să asigure materialele și utilaje necesare construirii bisericii ortodoxe din oraș, dar din actele contabile nu rezultă acest lucru.

Lecție: cum tragi o țeapă de 1.7 miliarde de lei vechi

Mai mult, Bond Hass SRL apare și în cazul unei afaceri imobiliare încheiate cu Primăria Ghimbav. Societatea a cumpoărat imobilul de pe str. Nouă nr. 223, la prețul de 171.552,5 lei, inclusiv TVA, în baza Legii 550/2002, privind vânzarea spațiilor comerciale aflate în proprietatea statului. Suproiza a apărut în momentul în care în evidența contabilă a Primăriei nu figura această sumă. Practic, edilii au închis ochii și nu și-au bătut capul să încaseze banii. Și pentru că „băieții deștepți“ se descurcă, Primăria Ghimbav a formulat o acțiune în instanță de anulare a contractului de vânzare – cumpărare, respinsă de Curtea de Apel, iar intrarea autorității locale la masa credală, pentru că firmă a fost băgată în faliment, a fost respinsă. Adică, Primăria Ghimbav a pierdut, voit sau nu, 171.552,5 lei (1,715 miliarde de lei vechi).

Spălatul mașinilor, o afacere care se poate face și fără contract

O altă afacere controversată este contractul de „prestări servicii de spălare, curățare și întreținere pentru parcul auto al orașului“, încheiat cu SC Texaco Driving SRL, încheiat pe perioada mai 2010 – decembrie 2011, în valoare de 21.252 lei. Firma emitea niște facturi la plată, fără să exoste o detaliere a serviciilor prestate, fără anexe din care să rezulte câte autovehicule au fost spălate, curățate etc., chestiune care încalcă prevederile legale. Mai mult, și după ce contractul a expirat, afacerea a mers mai departe…

 

Distribuie dacă îți place!
 1. Dar noi nu înțelegem de ce nu se fac arestări? Primarul, secretarul si contabila la pușcărie

  Reply
 2. Bun, toata lumea stie de aceste „minuni” dar nimeni nu face nimic, cat mai suportati sa fiti marionete?

  Reply
 3. Munciuni de ale Domnului fliundra care nu are ce face si incearca sa faca rost de bani sa isi plateasca curvele si micile placeri ale ficei lui. Jogodii

  Reply
 4. Asteptam cu interes arestarile! Sa nu credeti ca mizeria si circul asta vor continua la infinit. Dumnezeu e sus si vede.

  Reply
  • Chiar daca Dumnezeu e sus si vede, n-o sa faca nimic, pentru ca biserica din Ghimbav n-a fost terminata. Da, are cupole poleite cu aur (de fapt e o alama inoxidabila iar voi incercati sa-l pacaliti pe cel de sus ca-i de aur) dar pe dinauntru nu-i gata. Cum credeti ca se simte atotputernicul cand stie ca va bateti joc de casa lui, tergiversati lucrarile de finisare si-i mai si cereti cate-n luna si-n stele in rugaciunile voastre? Cum s-ar simti un doctor caruia i-ati promite o locuinta si sa vina sa vada ca nu-i tencuita pe dinauntru? Asa ca lasati-l pe domnu’ ca-i cam suparat pe voi (si pe buna dreptate) si are destule pe cap. Sunt zone de razboi, molime, etc., are el destule. Voi sunteti relativ bine. Daca chiar vreti sa se indrepte lucrurile, puneti mana pe telefon, sunati la DNA si spuneti-va oful. Fiti gata sa faceti si declaratii scrise si-ncet incet o sa se rezolve. Vedeti si voi ca-s ocupati. Dar odata pornita treaba, se lasa cu bulau daca-i chiar asa cum ziceti voi.

   Reply
 5. La pușcărie cu ei! Cu tot cu BOndrea si proasta aia de fliundrea

  Reply
 6. Vrem o schimbare, vrem oameni tineri, ne-am saturat de securiști

  Reply
 7. La puscarie cu Flundrea care fiind in insolventa a vandut tot ce avea ca sa scape si sa ii ramana bani de mancare,si de curva lui de secretara ducanduse cu ea in padure in fiecare zi ca banii de hotel nu ia ajuns.Degeaba scrie toata ziua minciuni de toata lumea ca doar cu asta sa ales,ca alegeriile nu o sa le castige niciodata Dl Flundrea . ORICUM NU ESTI IUBIT DE GHIMBAV ,SI NICI NU VEI FI ALES DE OAMENI

  Reply
 8. Flundrea nu ai castigat destul cu Sc.Tronson.Srl firma lui sora ta pe care o administrezi tu, iar te iei de primar nu ai castigat destul de la Cristian,Rasnov tu nu gandesti,ce lucrari proaste ai facut doar de alti zici,dar pe ale tale nu le vezi,ai sechestru pe casa,masina ai bagat 2 firme in faliment si tot paduche ai ramas . ESTI DE TOATA MILA !!!!!!!

  Reply
  • Esti praf, ce treaba are subsemnatul cu Toma, ca a fost omul lu toma știe toată lumea dar aici e vb de altceva, cacatul asta de la pppdd sa stea la șpriț cu diaconescu dar Toma la bulau

   Reply
 9. Vrem arestări!, ne-am saturat de Toma si de Gașca lui vrem oamenii tineri cu inițiativa nu mai vrem lepre. Gata cu ei si cu toți boratii si curvele care o sug prin primarie

  Reply
 10. Sa incep cu lingaii lui Dorel, 1 sariti la gatul lui fliundra ca a scos la lumina ce stim noi toti(mizerii si oameni de mizerie, implicit pe unii din voi), deci sunteti pe langa subiect total aici se vorbeste de ce a facut dorel cand titlul e fliundra discutam alte subiecte, 2 sunt sigur ca sunteti unii din „baietzasii lui cu 2 clase” asa ca lasati politica pentru cei cu minim 12 ca si daca intra la „bulau” are cine sa va dea la funduletz pentru alcool. Remarca asta am facut-o ca va cunosc pe toti.
  si acum la subiect, afacerile astea sunt praf pe tobe, mai sunt de cercetat multe…adica tot, de la locurile de casa, la parcuri pavaje, firme multe din ghimbav, atribuiri de terenuri fraudulos, masini primite de el si unii din agajatii lui drept recompensa, care se lafaie in vacante cultivand incultura in grecia si alte statiuni, case la munte, percepere de daruri(chiar si de la ghimbaseni), sirul il stie multa lume insa ce putini stiu este faptul ca el si cei ca el au furat pentru 4 generatii ale familiei lui/lor. CONFISCARI NU ARESTARI sunt necesare si aici

  Reply
 11. Directorul scolii din Ghimbav de mult timp se tine de cotcsrii de cand a lucrat in ISJ MARE SPALATOR DE BANI ALATURI DE dORELUL DE GHIMBAV

  Reply
 12. E plina primaria din Ghimbav de puscariabili !!!

  Reply
 13. PE goman fluture nu il aresteaza nimeni care va vinde roti de tomberoane!care are 15 firme sa nu se prinda lumea ca el e capul mafiei!!! vine cu masini de sute de mii de euro ! A intemeiat si in brasov clan mafiot ca el si cu bercea DOMN’Dorel unde sunt sutele de mii de euro care leai luat! leai dat la curvele lu fluture!

  Reply
 14. Lucian de la „Casa Albă” ai grijă că ştie lumea ce ai făcut cu finii tăi ,şi cu Silnef de la Codlea afaceriile cu fier,şi multe alte de care ai putea ajunge la puscarie si tu si finii tai şti tu de unde !

  Reply
 15. Domn’ Dorel de romania care face șmecheria spune ne mai bine cum imparțial banii cu dulcinatu si acest domn Fluture evaZionistul de la Snagov! Vrem sa știm si noi cum a cumpărat familia dulcinatu casa doamnei contabil si cu ce banii? Vrem sa știm facem miting acest domn fluture ne amenință semnat Lucian !

  Reply
 16. Toti sunt la fel.Amante..masini..pe banii nostrii.
  Cine sa vina la primarie?
  Ciocoiul Fliundra?
  O sa bage primaria in insolventa..o sa cumpere o noua masina amantei..si pote o sa i faca si piscina..ca no..casa ia facut.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate