blog-logo

Ce şantiere deschide Compania Apa în Braşov, de la jumătatea lunii martie

Ce şantiere deschide Compania Apa în Braşov, de la jumătatea lunii martie

Lucrari apa B-dul Grivitei (4)După data de 15 martie, Compania Apa va deschide mai multe şantiere pe străzile Braşovului, ţinând cont că până la finele anului trebuie să finalizeze modernizarea a 20 de kilometri de reţele. Regia a demarat încă din 2013 un amplu proiect finanţat din fonduri europene ce vizează reabilitarea a 40 de km de reţele de apă, dar şi introducerea reţelei de canalizare în cartierele Stupini şi Timiş – Triaj. Investiţia totală este de 35 de milioane de euro, din care cofinanţarea Primăriei Braşov este de 700.000 de euro.

În ceea ce priveşte introducerea noilor reţele de apă, până acum, s-a făcut cam jumătate din treabă, iar de la finele lunii ianuarie s-au reluat lucrările, fiind deschise şantiere pe Memorandului şi pe strada Neptun. Noile şantiere se vor deschise după data de 15 martie, dacă vremea va fi cât de cât bună. „Sunt lucrări ample de investiţii ce vizează atât străzi principale, cât şi secundare. Programul de lucrări a fost stabilit de comun acord cu firmele care execută lucrările pentru Compania Apa, iar după ce se vor introduce reţelele, Primăria va reabilita carosabilul de pe străzile pe care s-a intervenit şi unde sunt necesare lucrări mai complexe, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, de exemplu, pe B-dul Griviţei sau pe străzile Bisericii Române, De Mijloc şi Mihai Viteazu”, a precizat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   Peste 100.000 de copaci vor fi plantați la Săcele de Regia Publică Locală a Pădurilor

Kogălniceanu şi Toamnei, săpate

Lucrările vor viza în special zona Centrului Civic. Astfel, se va continua cu introducerea reţelei de apă dinspre B-dul Griviţei (unde s-au introdus deja conducte noi anul trecut) spre Mihail Kogălniceanu. Se va săpa pe latura dinspre Colegiul Dr. Ioan Meşotă până la sediul CEC, iar apoi se va continua pe strada Toamnei, până la intersecţia cu Bulevadrul 15 Noiembrie, unde se va realiza racordul cu reţeaua nouă care a fost introdusă pe această arteră de circulaţie încă din 2013.

Sondaje pe strada Lungă

De asemenea, de la jumătatea lunii viitoare, ar urma să se lucreze şi la înlocuirea reţelei de apă de pe strada Lungă. „Pe această stradă se vor efectua sondaje, pentru a se vedea dacă pe sectorul cuprins între sensul giratoriu de la Complexul Bartolomeu şi intersecţia cu strada Crişan este posibilă îngroparea conductelor sub trotuar, care are o lăţime mai mare pe acest tronson. Apoi, reţeaua va fi introdusă pe prima bandă de circulaţie, până la sensul giratoriu de la Livada Poştei”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Alte articole:   Valeriu Gheorghiţă: Începând de marţi, vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate zilnic

Şi în cartierul Astra, Compania Apa va mai avea de lucru pe B-dul Saturn, în această zonă fiind deja finalizate lucrările pe 3,7 km, din cei 5,2 km care au fost incluşi în acest proiect.

Până la finele anului, se finalizează şi magistrala spre Dealul Melcilor

Până la finele acestui an, ar trebui să se finalizeze şi montarea conductei magistrale de 1.000 de mm care va alimenta rezervoarele de pe Dealul Melcilor de la Uzina de Apă din Tărlungeni. Lungimea totală a acestei reţele este de 17 km, din care 5,4 km sunt pe raza municipiului Braşov, pe traseul cuprins între Centura Braşovului şi zona Dealului Melcilor. Până în prezent, s-a finalizat introducerea a 2,5 km pe raza municipiului, pe anumite tronsoane. Astfel, a fost introdusă conducta pe tronsonul dintre centura Braşovului şi zona Selgros, pe strada dintre acest complex comercial şi Cazinoul Vesuvius, dar şi pe porţiunea din strada Brazilor, (între Calea Bucureşti şi prelungirea Poienelor) cu continuare pe prelungirea Poienelor până în zona Decathlon. Totodată, conducta a fost îngropată şi pe Carpaţilor, pe tronsonul dintre intersecţia cu strada Panselelor şi strada Calcarului, dar şi pe strada Someşului (între intersecţia cu B-dul Muncii şi complexul Magnolia), fiind executată şi coborârea de la rezervoare până pe strada Mureşului. Pentru finalizarea magistralei urmează să se mai execute lucrări şi pe străzile Vasile Alecsandri şi Someşului, urmând  să se execute subtraversările pe sub Calea Bucureşti şi B-dul Muncii.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate