blog-logo

Spitalul de Copii, singurul care a primit bani în plus pentru a continua lucrările de reabilitare

Spitalul de Copii, singurul care a primit bani în plus pentru a continua lucrările de reabilitare

spitalul de copiiConsilierii judeţeni au aprobat la finele săptămânii trecute bugetele celor şase unităţi sanitare care se află în subordinea forului judeţean. Singura unitate sanitară care a primit bani în plus în urma dezbaterilor din plen este Spitalul Clinic de Copii, unde sunt în curs de execuţie mai multe lucrări de reabilitare, iar aleşii judeţului au decis să suplimenteze bugetul cu 200.000 de lei.

Iniţial, forul judeţean alocase unităţii sanitare 100.000 de lei pentru modernizarea centralei termice, însă consilierul Mihai Popa a precizat că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu managerul unităţii ar fi necesare fonduri suplimentare, în primul rând, pentru amenajarea recepţiei ambulatoriului, a unui cabinet de neruopsihiatrie, dar şi pentru continuarea lucrărilor la vechea secţie de ORL, suma disponibilă în acest sens fiind de numai 100.000 de lei.

Alte articole:   Cardul de energie. Ce se întâmplă dacă factura este pe alt nume. Ghid pentru situații speciale

„Aceste lucrări sunt în curs de realizare şi solicităm suplimentarea cu încă 200.000 de lei a fondurilor totale alocate acestei unităţi sanitare. Pentru centrala termică este vorba de un proiect mai complex, de 100 de miliarde de lei vechi, iar practic cu cele 100.000 de lei alocate în acest sens, nu s-ar face nimic. În urma discuţiilor cu managerul unităţii am decis ca şi aceşti bani să se folosească tot pentru amenajări şi reparaţii”, a explicat Mihai Popa. Propunerea sa a fost agreată atât de Comisia Economică, cât şi de cea de Sănătate din cadrul CJ Braşov, astfel că Spitalul a primit, în total pentru lucrări de reabilitare, 400.000 de lei.
În conformitate cu bugetul aprobat în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean, unitatea sanitară va avea un buget total de 37,83 milioane de lei, din care 37.400.150 pentru secţiunea de funcţionare. Cheltuielile de personal sunt în valoare de 18.066.000 de lei, ţinând cont că sunt 502 angajaţi. Pentru bunuri şi servicii (furniruri de birou, materiale pentru curăţenie, utilităţi, piese de schimb, etc) a fost alocată suma de 4.286.850 de lei, iar pentru medicamente şi materiale sanitare sun prevăzute 13.593.300 de lei. În conformitate cu proiectul de buget iniţial, pentru secţiunea de dezvoltare, a fost alocată suma de 439.290 de lei, din care 229.290 dintr-un program cu finanţare UE. Alte 210.000 de lei au fost alocate iniţial pentru „construcţii”.

Alte articole:   Scarlatina, o boală uitată?

Cea mai mare sumă pentru investiţii, de 3,43 milioane de lei, a fost alocată în acest an Spitalului de Boli Infecţioase, în timp ce Maternitatea a primit doar 166.000 de lei, la acest capitol.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.