Rugby: Brașoveanul Cătălin Fercu, în elita mondială a sportului cu balon oval

Rugby: Brașoveanul Cătălin Fercu, în elita mondială a sportului cu balon oval

catalin fercuCătălin Fercu s-a născut la Braşov şi a fost şcolit în tainele rugbyului de Vasile Soporan. Este primul rugbist din cadrul parteneriatelor Saracens cu nouă cluburi din lume, între care şi RCM Timişoara Saracens, care a fost transferat la Londra. Fercu este singurul jucător român de treisferturi care evoluează la un asemenea nivel în străinătate.

El a câştigat de două ori Super Liga CEC Bank , campionatul României, cu RCM Timişoara și a jucat de 76 de ori pentru România, pentru care a marcat 28 de eseuri.

În vârstă de 28 de ani, Fercu (1,83 metri şi 87 de kilograme) este unul jucătorii români exponenţiali de treisferturi din ultimul deceniu. El joacă din octombrie 2014 la Saracens, vicecampioana Angliei şi a Europei, reuşind să câştige cu echipa a doua a clubului trofeul Aviva A League (campionatul echipelor de rezervă). Mai mult, el a avut o evoluţie impresionantă în ultimul meci pentru Saracens, împotriva celor de la Exeter, când a contribuit, prin eseul marcat, la calificarea echipei sale în semifinalele Cupei Anglo-Galeze.

Alte articole:   05.08.2020 Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 3413 în județul Brașov. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 91 de cazuri noi

Cătălin Fercu a jucat în noiem,brie 2014 primul său meci oficial la Saracens – vicecampioana Angliei și a Europei – pe stadionul Allianz Park din nord vestul Londrei, echipa sa învingând pe Harlequins cu 25 – 20 în Cupa LV Anglo Galeză.

Din păcate pentru el, ratează următoarele trei meciuri ale „stejarilor“. Sâmbătă, 28 februarie, de la Krasnodar, cu Rusia. Din păcate, unul dintre cei mai buni jucători de treisferturi va privi de pe margine următoarele trei meciuri, după ce s-a accidentat la partida cu Spania, de pe Cluj Arena, în data de 14 februarie.

„Aripa” naţionalei a suferit o fractură la mâna stângă şi va avea timp de câteva zile braţul imobilizat într-o faşă ghipsată. “Fercu a suferit o fractură care va necesita o pauză de aproximativ şase săptămâni, deci cred că în jurul datei de 1 aprilie se va putea întoarce pe teren. Este foarte important controlul medical pe care îl va face după 14 zile, în Anglia, a declarat Alin Popescu, medicul coordonator al loturilor naţionale de rugby, pentru Pro Sport.

Fercu va rata astfel şi cel mai important meci al competiţiei, derby-ul orgoliilor în care România va întâlni, la Bucureşti, Georgia.

Alte articole:   ANM: Caniculă, dar și furtuni în următoarele zile
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate