blog-logo

Maratonul Zăpezii Râșnov 2015, la a patra ediție

Maratonul Zăpezii Râșnov 2015, la a patra ediție

Maratonul ZapeziiÎn ziua de 14.02.2015, Clubul Sportiv Eco Alpin, în parteneriat cu Primăria Râșnov și Direcția pentru Sport și Tineret a județului Brașov, vor organiza în orașul Râșnov cea de-a IV-a ediție a  „Maratonului Zăpezii, Râșnov 2015”.

Startul se va da la ora 09.00 de la Trambulina Olimpică de schi, din Râșnov,  iar sosirea în toate probele va fi la Cabana Himalaya, Sediul Clubului Sportiv Eco Alpin, de pe Valea Glăjeriei.  Startul va fi precedat de un moment solemn, intonarea imnului național de către doamna Domnica Sorescu Voicu, împreună cu maratoniștii. Startul va fi dat de către primarul orașului Râșnov, Adrian Veștea.

Drapelul României va flutura pentru a 101-a oară într-un maraton, având alături un steag al Cetății Râșnov, ce  are inscripționat pe el cuvintele “Arx Suprema”. Cele două steaguri vor fi purtate de către Ilie Roșu, membru al Clubului Sportiv Eco Alpin.  Concurenții vor traversa Cetatea Râșnov, în semn de respect pentru Istoria Râșnovului.

Alte articole:   Admitere liceu 2022. Completarea fișelor cu opțiuni începe astăzi   

Visul oricărui maratonist, de a alerga un maraton în Antarctica, se va realiza și în cea de-a patra ediție a Maratonului Zăpezii Râșnov 2015.

Evenimentul este unic în Europa, pentru că se aleargă pe distanța clasică a maratonului, 42,195 km, în condiții de iarnă, la temperaturi negative și pe zăpadă, punând la mare încercare rezistența concurenților.

La această ediție se vor alinia la start peste 180 de concurenți. Ei se vor întrece în probele: Maraton – 42,195 km, 30 km, semimaraton – 21 km, 15 km și maraton ștafetă copii.

50 de concurenți vor alerga în proba cea mai grea, maratonul (42,195 km). Alți 30 de concurenți se vor întrece la semimaraton (21 km), 20 la 15 km și 30 la 30 de km. Cel mai în vârstă concurent este Gheorghe Mosion din Arad, 81 de ani, care va alerga în proba de semimaraton.

Alte articole:   Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, în vizită de lucru în județul Brașov 

La competiția Isostar Maratonul Zăpezii Râșnov 2015,  s-au înscris și două ștafete de copii care vor alerga pe întreaga distantă a maratonului, purtând cu ei un tricolor, astfel:

  • -ștafeta copiilor din Râșnov, 42X1 km, compusă din elevi ai școlilor orașului Râșnov;
  • -ștafeta Școlii Cambridge București, 10X4,2 km, formată numai din fete.
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.