blog-logo

Centrul de excelență pentru copii nu este bugetat în 2015

Centrul de excelență pentru copii nu este bugetat în 2015

elevi-concursConsilierul local PSD Răzvan Popa s-a arătat nemulțumit de faptul că în proiectul de buget al municipiului Brașov pentru 2015 nu este prinsă investiția pentru înființarea unui centru de excelență pentru elevi.

„Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Brașov a solicitat Ministerului Educației, la începutul acestei luni, sprijinul pentru înființarea Centrului de Excelență «Excelsior» (respectiv acordarea unor norme pentru plata profesorilor). Acesta ar urma să funcționeze la Corpul A al Colegiului Nicolae Titulescu, care corespunde din punct de vedere al funcțiunilor acestui obiectiv. Inspectoratul Școlar Județean  propune înființarea a 30 de grupe, au fost identificați deja elevii, de clasa a V-a, pe disciplinele Limba și Literatura Română, Fizică, Matematica, Chimie, Biologreșie și Informatică. În medie, vor fi 10-15 elevi/grupă. Acest centru va funcționa pentru elevii care merge până la nivelul clasei a opta”, a declarat astăzi Răzvan Popa.

Alte articole:   Pensia medie a crescut cu doar 1 leu în trimestrul II, faţă de trimestrul I, în județul Brașov

razvan popaIȘJ a solicitat sprijin  municipalității pentru amenajarea centrului, de aceea Consiliul Local Brașov trebuie să aloce bani astfel încât acolo să se poată desfsăura această activitate în condiții optime. Este vorba despre o investiție de aproximativ 500.000 de lei. Dacă există bunăvoință, centrul poate fi funcțional din acest an, pentru anul școlar 2015 – 2016.  Popa a precizat că a fost refuzată această propunere de către conducerea Primăriei și nu figurează la capitolul investiții în acest an, dar va face o nouă solicitare la următoare rectificare bugetară.

Un alt amendament al PSD la bugetul din acest an al a fost reducerea taxei de salubrizare cu 20% pentru persoane fizice și juridice, precum și reducerea cheltuielilor cu bunurile și serviciile cu 10%, care sunt „umflate la întreținere și reparații drumuri publice”. Diferența de bani care se poate obține din această reducere pot merge, de exemplu, la centrul de excelență sau la cota de co-finanțare pentru arena sportivă, la locuințe sociale și pentru tineri etc. – a afirmat Popa.

Alte articole:   Masa caldă pentru elevi la Brașov. De la demagogia politică la aplicarea unei asemenea măsuri

„Un alt lucru cu care nu suntem de acord este desființarea Căminului de bătrâni, care va fi preluat de Direcția de Servicii Sociale a Primăriei. Cea mai bună solucție acolo ar fi fost înființarea unui centru multifuncțional de servicii sociale“, mai spune Răzvan Popa.

 

 

Distribuie dacă îți place!
  1. Pe ce criterii "identificati" si acest centru va functiona pe langa scoala adica in afara orelor de curs sau ca si gimnaziu? Si cum se va face selectia copiilor?

    Reply
  2. Scuze pentru raspunsul intirziat. Centrul va functiona in afara orelor de curs, iar selectia o vor face scolile impreuna cu Inspectoratul Scolar, pe baza rezultatelor obtinute de elevi la olimpiade, concursuri judetene si nationale etc.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.