blog-logo

Fostul Cinema „Modern“, renovat pe banii Primăriei

Fostul Cinema „Modern“, renovat pe banii Primăriei

cinema modern brasovMunicipialitatea a decis repararea imobilului unde funcționa, pe vremuri, Cinematograful „Modern”, pe B-dul Griviței.

Reprezentanții Primăriei, instituție care a preluat spațiile tuturor cinematrografelor din oraș, printr-o hotărâre de Guvern de acum câțiva ani, spune că ,va păstra destinaţia de cinematograf.

„Această lucrare a fost inclusă pe lista de investiţii din acest an, iar clădirea urmează a intra în reparații capitale. Avem în vedere ca acolo să amenajăm tot un cinematograf. Sperăm ca până la sfârșitul lunii iunie să finalizăm documentația tehnică, apoi să organizăm licitația pentru desemarea constructorului, astfel încât să putem începe și lucrările. Va fi o investiţie pe mai mulţi ani, plătită din bugetul local”, a declarat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   Cum explică Administrația Prezidențială bijuteriile de 12.000 de euro purtate de Carmen Iohannis

„Astra“ și „Popularul“, închiriate unor firme private 

În centrul Brașovului au mai funcționat două cinematografe – „Astra“ și „Modern”, care au fost preluate de Primărie. Anul trecut au fost organizate mai multe licitații, cele două spații fiind închiriate unor firme private, care ar trebui să se ocupe de reabilitarea clădirilor pe cheltuială proprie şi să le păstreze „funcţiunea de servicii socio-culturale“, conform caietelor de sarcini.

Potrivit edililor brașoveni, la Cinema „Astra“ investiţia este de aproximativ un milion de euro, iar la „Popular“  de 1,4 milioane de euro, dar până acum chiriașii nu au mișcat nimic pentru refacerea spațiilor.

„Dacă firmele care au închiriat cele două spații nu respectă clauzele contractuale privind efectuarea reparațiilor, documentele vor fi reziliate, situație în care va fi analizată posibilitatea ca lucrările să fie realizate de municipalitatea brașoveană. Vom căuta soluţii pebntru finanţare, fie din bugetul local, fie din fonduri nerambursabile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate