blog-logo

Ce lucrări zice Compania de Drumuri că face anul acesta, la „Drumul Rușinii“

Ce lucrări zice Compania de Drumuri că face anul acesta, la „Drumul Rușinii“

Drumul rusinii site 3Urmare a protestelor cetățenilor din localităților tranzitate de drumul național DN 1S (fost DJ 104 – „Drumul Rușinii), Șercaia – Hoghiz, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a anunțat ce lucrări sunt prevăzute pentru anul acesta și ce s-a făcut anul trecut.

Astfel, imediat după preluarea drumului de către CNADNR SA (4 iunie 2014), compania a executat următoarele lucrări de asfaltare: în localitatea Veneția de Jos – 10.350 mp, în localitatea Cuciulata- 9.200 mp și la Fântâna – 8.800 mp.

„În Programul Investițional al CNADNR SA prin DRDP Brașov este prevăzut ca obiectiv în pregătire «Modernizare DN 1 S km 0+000-23+830», respectiv întocmire Studiu de Fezabilitate, Proiect Tehnic, Detalii de Execuție, Caiet de Sarcini. În acest an se va întocmi doar Studiul de Fezabilitate pentru care vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici printr-o Hotărâre de Guvern, conform prevederilor Legii 500/ 2002“, precizează oficialii CNADNR.

Alte articole:   Cutremur cu magnitudinea 3,1, produs în judeţul Vrancea

Până la demararea efectivă a lucrărilor de modernizare, în cursul anului 2015 vor fi executate lucrări de reciclare în situ și protejarea acesteia cu un strat bituminos, ceea ce presupune ca pe o perioadă de cel puțin timp de doi ani drumul să poată fi utilizat în condiții normale și de siguranță. În paralel cu aceste lucrări, vor fi demarate procedurile legale pentru execuția efectivă a  modernizării acestui drum național, mai spun reprezentanții CNADNR, care au trimis o notă de informare privind situația acestui drum național, Prefecturii Braşov şi tuturor primarilor comunelor tranzitate de DN1S.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate