Începe Festivalul Mozart la Brașov!

Începe Festivalul Mozart la Brașov!

kamerata kronstadtÎntâia ediție a Festivalului Mozart, organizat de Opera Brașov, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Brașov, debutează în această săptămână.

  • Primul eveniment din cadrul acestei manifestări este Recitalul de la ora cinci, intitulat „Una donna a quindici anni…”, la care vă invită Opera Brașov și Muzeul „Casa Mureșenilor”. Recitalul care va avea loc miercuri, 4 februarie 2015, ora 17.00, la sediul muzeului, este susținut de soprana Nicoleta Chirilă, actrița Nora Vlad și pianista Sena Ducariu, iar în program sunt cuprinse arii din capodoperele mozartiene „Bastien și Bastienne”, „Don Giovanni”, „Cosi Fan Tutte”, „Nunta lui Figaro” și „Flautul fermecat”. Preț bilete: 2 lei – elevi, studenți, 3 lei – pensionari, 5 lei – adulți. Acestea se pot procura de la sediul muzeului, Piața Sfatului nr. 25.
  • Miercuri, 4 februarie 2015, de la ora 19.00, la Sala PATRIA, tot în cadrul Festivalului Internațional Mozart, este programat Concertul Kameratei Kronstadt, avându-l ca dirijor pe maestrul Cristian Oroșanu, iar ca invitat pe violonistul Răzvan Stoica. Solistul va cânta pe o celebră vioară Stradivarius, datând din anul 1729! În programul concertului, lucrări de W.A. Mozart: Uvertura „La finta giardiniera”, Concertul pentru vioară n°3, Divertismentul n°11, k.25i. Preț bilete: 30 lei; 20 lei și se pot procura de la Opera Brașov, Sala PATRIA și Librăria „Șt.O. Iosif”.
  • Sâmbătă, 7 februarie 2015, ora 18.30, în Sala Operei, va avea loc spectacolul cu opera „Nunta lui Figaro”, deW.A. Mozart. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais – La folle journée ou Le mariage de Figaro.  Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător. Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea. Din distribuția spectacolului, fac parte soliștii: Valentin Marele, Anda Pop, Lăcrămioara Schuller, Cristian Fieraru, Asineta Răducan, Cristina Roșu, Marian Rește, Cristian Dicu, Aurel Aron, Paul Tomescu,  Andromeda Nemeș, Mihaela Marele, Iulia Pârlea. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare (dirijor principal al Orchestrelor și Corurilor Naționale Radio). Regia este semnată de Carmen Dobrescu. Își dau concursul corul și orchestra Operei Brașov.
Alte articole:   VIDEO Roxana Mînzatu, despre noul proiect de lege pentru Start Up Nation

Preţ bilete: 30 lei; 20 lei                        

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap