blog-logo

publicitate

Baschet: Sfantu Gheorghe – Olimpia CSU Brașov 81-74

Baschet: Sfantu Gheorghe – Olimpia CSU Brașov 81-74

baschet olimpia 2Fetele de la Olimpia CSU Brașov au pierdut partida disputată în deplasare în compania jucătoarelor de la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe cu scorul de 81-74 (20-17, 17-21, 23-14, 21-22), dar au demonstrat că se pot bate de la egal la egal cu orice echipă din Liga Națională de baschet feminin.

Deși trupa din Sfântu Gheorghe are un buget de cel puțin cinci ori mai mare decât cel al Olimpiei, fetele antrenate de Dan Calancea și Nenad Marinkovic au demonstrat pe teren că diferența de valoare între cele două echipe este aproape inexistentă. Meciul a început prost pentru „olimpice” care s-au văzut conduse cu 12-0 după primele patru minute și jumătate ale partidei.

Tehnicianul brașovencelor a cerut time-out și Jones și compania au intrat în meci. Sonia Ursu a reușit să înscrie de două ori din spatele liniei de trei puncte și brașovencele a egalat la 15. Primul sfert s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 20-17, dar spectatorii, prezenți în număr foarte mare în sala sporturilor din Sfântu Gheorghe, erau îngrijorați.

Alte articole:   Atenție, brașoveni! PETrică nu mai are bilete RAT!

Următoarele zece minute de joc au fost o demonstrație de baschet a fetelor de sub Tâmpa. Cu Zorica Mitov, excelentă în apărare și extrem de exactă din spatele liniei de trei puncte, cu Britney Jones și Sonia Ursu foarte active și cu Natașa Bucevac foarte exactă în joc, „olimpicele” au câștigat sfertul secund cu scorul de 21-17 și au intrat la odihnă în avantaj de un punct, scor 38-37.  Din nefericire „banca” mult mai scurtă a brașovencelor și-a spus cuvântul în partea secundă.

În sfertul trei jocul a fost echilibrat, dar pe final brașovencele au pierdut șase mingi la rând și au permis echipei gazdă să se distanțeze pe tabela de marcaj. În ultimul sfert s-a mers cap la cap și cu un minut înainte de final trupa din Sfântu Gheorghe avea opt puncte avans pe tabela de marcaj. Mitov a marcat de trei puncte și diferența era de cinci puncte în favoarea gazdelor cu 40 de secunde rămase de joc.

Alte articole:   Alexandru Rafila: Infecţia cu COVID-19 se transformă într-o viroză sezonieră. Un nou val nu va pune probleme 

Din păcate lipsa de prospețime pe final de meci și-a spus cuvântul și echipa din Sfântu Gheorghe s-a impus la final cu scorul de 81-74, iar spectatorii au răsuflat ușurați. Pentru „olimpice” au marcat  Britney Jones 27 de puncte, Zorica Mitov 13, Sonia Ursu și Natașa Bucevac câte 12 puncte fiecare și Carla Bartee 10 puncte. De partea cealaltă au înscris Murphy 26 de puncte, Harrison 20, Annemarie Părău 14, Marshall 9, Pășcălău 8 și Jeffery 4 puncte.

Partida de la Sfântu Gheorghe a fost o excelentă propagandă făcută baschetului feminin, observatorul partidei, Marius Marinescu,  declarând la final că a fost cel mai bun joc de baschet feminin pe care l-a văzut în acest sezon al întrecerii interne. Brașovul a pierdut această confruntare dar a câștigat o echipă. Fetele de la Olimpia CSU Brașov vor juca în runda următoare, miercuri, în deplasare cu Universitatea Cluj.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.