blog-logo

În februarie se desemnează constructorul pentru Piața de Miercuri. Trei firme și-au depus oferta

În februarie se desemnează constructorul pentru Piața de Miercuri. Trei firme și-au depus oferta
Piata de Miercuri Brașov

Piata de Miercuri Brașov

Până la finele lunii viitoare, Primăria Brașov va desemna un constructor care se va ocupa de reamenajarea Pieței de Miercuri. Săptămâna aceasta, a fost finalizată licitația în acest sens, fiind depuse trei oferte. Pentru acest contract de lucrări estimat la suma de 1.596.223,05 lei, fără TVA, nu și-a depus oferta nici o firmă din Brașov, ci doar din Sibiu, Agnita și Deva,

„Suntem în procedură de evaluare a ofertelor şi probabil că vom anunţa câştigătorul la sfârşitul lunii viitoare. Sper să reuşim să semnăm contractul cât mai curând, astfel încât atunci când vremea va permite să începem şi lucrările. Este un proiect necesar oraşului, pentru că pe de o parte trebuie să asigurăm şi în zona respectivă un standard comercial comparabil cu alte zone ale oraşului, iar pe de altă parte, trebuie să-i sprijinim pe comercianţii de acolo pentru a-şi continua activitatea”, a precizat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   Un politician brașovean vrea să fie administrator la Electrica

Cinci luni, durata lucrărilor

Odată ce va fi desemnat câștigătorul licitației, acesta va avea timp cinci luni să finalizeze lucrarea, timp în care piața va fi închisă. În locul actualului „bazar” se va amenaja o construcţie uşoară cu ventilaţie naturală, astfel încât să asigure un comerţ civilizat în condiţii normale, atât pentru comercianţi, cât şi pentru clienţi. Pentru ca noua piaţă să corespundă din punct de vedere urbanistic, aceasta se va realiza o  pe structură metalică, cu regim de înălţime parter. Pereţii de închidere şi învelitoarea vor fi realizate din panouri tip sandwich, iar în noua hală se vor amenaja 65 de spaţii comerciale, birouri administrative, spaţii de depozitare şi grupuri sanitare.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate