blog-logo

Petre Roman rămâne luni fără „deputăție“

Petre Roman rămâne luni fără „deputăție“

petre romanPlenul Camerei Deputaţilor va lua act în şedinţa de luni de încetarea mandatului liberalui Petre Roman, declarat de ANI în stare de incompatibilitate, a anunţat preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

„În şedinţa de plen de luni, înainte de ora prim-ministrului, vom lua act de încetare mandatului domnului Petre Roman. Biroul permanent a solicitat Comisiei juridice ca până atunci să facă un raport pe acest subiect”, a declarat Zgonea, citat de Agerpres, la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Potrivit preşedintelui Comisiei juridice a Camerei, Bogdan Ciucă, şedinţa pentru discutarea cazului Petre Roman va avea loc luni, în jurul orei 14,00, înainte de şedinţa plenului.

Alte articole:   Activitate didactică suspendată la Gradinița cu program prelungit nr.1 din Brașov

ANI a informat pe 12 ianuarie că raportul de evaluare prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a deputatului liberal Petre Roman a rămas definitiv prin necontestare.

„În vederea aplicării sancţiunilor disciplinare, respectiv revocarea din funcţie şi a interdicţiei exercitării unei funcţii sau demnităţi publice pe o perioadă de trei ani, Agenţia a comunicat Camerei Deputaţilor raportul de evaluare a stării de incompatibilitate, emis la data de 12 martie 2014. Menţionăm faptul că instanţa competentă, respectiv Curtea de Apel Bucureşti, a comunicat Agenţiei faptul că pe rolul Secţiei a VIII-a de Contencios Administrativ şi Fiscal nu există nicio contestaţie formulată de Petre Roman împotriva raportului de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate”, se arată într-un comunicat al ANI.

Alte articole:   De astăzi se fac înscrieri pentru Bikeathon Țara Făgărașului

ANI a constatat în martie 2014 că Petre Roman se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate