blog-logo

Protest la Prefectură din cauza „Drumului Rușinii“

Protest la Prefectură din cauza „Drumului Rușinii“

protest prefectura29.01.2014, 12.00 Câteva zeci de locuitori din satele afectate de starea deplorabilă a drumului Hoghiz – Șercaia au protestat astăzi în fața Prefecturii Brașov.

28.01.2014, 16.05 Sute de locuitori, consilierii locali, primarii localităților Hoghiz, Comana, Ticușu, Părău și Șercaia, precum și parlamentarii Colegiului 3 au remis Guvernului o petiție prin care solicită de urgență repararea „Drumului Rușinii“ – Hoghiz – Șercaia, acum DN1S.

„Dorim sa tragem un semnal de alarmă cu privire la stare deplorabilă a drumul  Hoghiz – Șercaia. Considerăm că situația celor care locuiesc sau tranzitează respectiva zonă este una disperată și solicitam măsuri urgente si concrete pentru reabilitarea celor 24 de km de drum. Drumul are gropi adânci de până la jumatate de metru, întinse pe întreaga suprafață a șoselei, iar mașinile circula, de cele mai multe ori, pe lânga drum, pe câmp. Astfel, solicităm acordarea în regim de urgență a sumelor necesare pentru reabilitarea carosabilului și desemnarea unui executant competent printr-o procedură accelerată“, se arată în textul petiției, care ne-a fost remis de deputatul Mihai Donțu, ales cu un număr covârșitor de voturi în Colegiul 3.

Alte articole:   Iohannis: Din 15 mai se elimină purtarea măștii în exterior și restricţiile de circulaţie pe timp de noapte

Acest drum deservește peste 12.000 de cetațeni care au, în mare parte, acest drum ca unică legatură către „lumea civilizată“, în fapt către instituțiile publice – medicale, adminsitrative etc. Tot pe acest drum ar trebui sa circule și autovehiculele de transport în comun, microbuzele școlare dar și autovehiculele de intervenții ale Pompierilor, Salvării, SMURD ș.a., ca unică posibilitate de acces la localitațile sus-menționate.

mihai dontu„Aducem aminte că acest drum nu a fost reparat din anul 2006 (exceptând mici porțiuni de intravilan), acesta aflându-se în procedură de reclasificare din drum județean în drum național. La începutul anului 2014 acesta a fost clasificat în categoria drumurilor naționale cu indicativul  DN1S, cu promisiunea ferma ca va fi reabilitat în cel mai scurt timp. Iată că a trecut un an de atunci, iar locuitorii zonei se află în aceeași situație disperată. Disperarea locuitorilor a condus la numeroase manifestări ale cetațenilor, începând cu anul 2008 (culminând cu blocarea drumului), cu afișarea de pancarde de către locuitori și, mai ales, cu porecla dată acestuia: Drumul Rușinii“, ne-a declarat Donțu.

Alte articole:   Aeroportul Internațional Brașov va avea turn de control virtual

La nivel parlamentar, deputatul PNL Mihai Donțu a depus mai multe amendamente bugetare, adresând Guvernului mai multe întrebări si interpelări, între anii 2008 și  2014, dar fără niciun rezultat concret.

„Stimați domni, această situație nu mai poate continua! Răbdarea oamenilor a ajuns la limită, iar lipsa unor masuri concrete din partea Guvernului poate duce la o degenerare a acestor nemulțumiri, cu consecințe imprevizibile. Nu este tarziu pentru măsuri, dar acestea trebuie luate foarte urgent. Ca urmare, vă rugăm sa luați în considerare acest demers civic și democratic și să întreprindeți, de urgență, măsurile care se impun pentru soluționarea acestei situații dificile“, se încheie petiția locutorilor și a edililor din zona afectată.

Distribuie dacă îți place!
 1. da sa speram ca va fi bine speranta moare ultima

  Reply
 2. Eu deja am probleme cu nervii de la drumul ala. Mai rau de atat… pot doar sa ajung la nebuni. Dupa 5 minute de mers pe drumul asta ma enervez instant si incep sa injur chiar si singur in masina. La un moment dat, m-am enervat atat de tare ca a trebuit sa opresc si sa ma dau jos din masina. Dupa 5 minute de pauza mi-am revenit si am continuat. E horror drumul asta!!! Practic, acum se circula pe o aratura din asfalt, nici macar aratura din pamant. Sper din tot sufletul sa-l repare ca, eu unul nu mai pot merge acasa sa-mi vad parintii. 🙁

  Reply
 3. Bine ca au de unde fura nu ii intereseaza alte probleme.

  Reply
 4. drumul ala ar trebuii blocat accesului masinilor de tonaj ff mare..si anume accesul la fabrica de ciment sa se faca din DN1

  Reply
 5. De fabrica au nevoie oamenii din zona mai mult decat de drum. Fabrica de ciment a oferit sprijin financiar pentru refacerea drumul desi nu are nici cea mai mica obligatie, masinile de mare tonaj platesc taxe enorme pentru a avea drumuri pe care sa circule. Deci, accesul pentru masinile de mare tonaj ar trebui sa se poata face din ambele directii: Hoghiz si Sercaia. Nu e o solutie interzicerea circulatiei acestor masini ci creerea de infrastructura care sa suporte tonajul mare. Statul incaseaza o gramada de bani din acea fabrica, precum si primariile din zona care au primit destule sponsorizari din partea acesteia. Eu zic ca merita un drum pe masura, mai ales ca nu e vorba de sute de kilometri, ci de 24 (dintre care se pot scade 4km care sunt in localitati si deja au fost reparati – chiar inainte de alegeri: culmea! Adica sunt bani si se poate). Eu nu mai zic nimic. Astept fapte. Daca nu se concretizeaza nimic, in cele din urma o sa blocam drumul. E singura solutie.

  Reply
  • Are dreptate acest om !
   Daca nu vor face nimic in cel mai scurt timp trebuie blocat acest drum! Cateva araturi dealungul drumului si gata… Sa-l repare.

   Reply
 6. mai e o portiune de drum in jud Brasov , care nu a fost reparata ce catre stat de vreo 10-15 ani, in curand o sa vin cu o filmare, sa vedeti cum arata drumul in realitate! Eu aproape saptamanal trec pe acolo, pot sa zic ca masina mea numai pe drumul ala se strica…

  Reply
 7. Foarte bine, domnule Sebastian Dan ! Tineti-o tot asa ! newsbv a ramas singurul cotidian local obiectiv si care nu da dovada de prea multa slugarnicie !! Felicitari !

  Reply
 8. […] pe 27 august este inaugurat după lupte seculare ”Drumul Rușinii” Șercaia – Hoghiz. Prin ianuarie se organizase și un protest în fața prefecturii tot pe tema […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate