blog-logo

Lansare „Program de educație prin artă pentru copiii romi”

Lansare „Program de educație prin artă pentru copiii romi”

10887510_813325868713873_4768045711549083811_o

Asociația Colors în parteneriat cu Asociația Community Aid Network (CAN) anunță lansarea proiectului “Program de educație prin artă pentru copiii romi”. Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Programului PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” cu suma de 50934 EUR, între decembrie 2014-noiembrie 2015.  Site-ul proiectului este educatieprinarta.plinideidei.ro.

Scopul proiectului vizează creșterea accesului copiilor romi din zona Săcele, jud. Brașov la programe educațional-culturale din aria artelor vizuale.

Activitățile proiectului constau în mini-tabere de arte arte vizuale în Săcele, tabere rezidențiale la Ocna Sibiului și ateliere de empowerment cultural în Săcele destinate celor 400 de copii din proiect; un curs de formare în animație socio-culturală, acreditat ANC, urmat de stagii practice de voluntariat și mentorat pentru 16 tineri; un curs de formare în competențe de exprimare culturală, acreditat ANC, urmat de stagii practice de voluntariat și mentorat pentru 16 profesioniști din domeniile educației și culturii; o expoziție stradală, site, film și o broșură online.

Printre cele mai importante rezultate ale proiectului se numără dezvoltarea ofertei educaționale de timp liber pentru copiii romi din Săcele, dezvoltarea în rândul acestora a abilităților și competențelor artistice, creșterea stimei de sine și felul în care percep moștenirea culturală, dar și dezvoltarea voluntariatului cultural în județul nostru și oferirea de noi oportunități de formare profesională în domeniul cultural.

Cele mai reușite și interesante produse realizate de copii în cadrul proiectului vor putea fi admirate în cadrui unei expoziții stradale, care va fi organizată în această toamnă, în Brașov.

În cadrul proiectului sunt oferite 2 programe de formare:

– formare în animație socio-culturală (arte vizuale) destinată tinerilor cu vârsta între 18-35 de ani, cu studii medii, din Săcele și/sau județul Brașov, interesați de animația socio-culturală și disponibilitate de a participa integral la program; experiența anterioară în voluntariat, arte vizuale și lucrul cu copii constituie un avantaj. Programul constă într-un curs rezidențial de animație socio-culturală, care va avea loc între 16-22 martie, la Păltiniș, jud. Sibiu, urmat de un stagiu practic, cu activități de voluntariat și mentorat în cadrul mini-taberelor din Săcele (lunile aprilie și iulie) și a 2 tabere rezidențiale la Ocna Sibiului (luna august). Participanții vor primi diplomă acreditată ANC și contracte de voluntariat. Programul de formare este gratuit, participanții își vor acoperi doar costurile de transport până în Păltiniș și/sau Săcele. Locuri disponibile: 16

– formare în competențe de exprimare culturală (arte vizuale) destinată profesioniștilor din domeniile educație și cultură, care profesează în Săcele și/sau județul Brașov, interesați de domeniul competențelor de exprimare culturală și disponibilitate de a participa integral la program. Programul constă într-un curs rezidențial de competențe de exprimare culturală, care va avea loc între 12-16 martie, la Păltiniș, jud. Sibiu, urmat de un stagiu practic, cu activități de voluntariat și mentorat în cadrul atelierelor de empowerment cultural din Săcele (lunile mai-iunie, în weekend). Participanții vor primi diplomă acreditată ANC și contracte de voluntariat. Programul de formare este gratuit, participanții își vor acoperi doar costurile de transport până în Păltiniș și/sau Săcele. Locuri disponibile: 16

Termen limită pentru înscriere: 10 februarie 2015. Înscrierea se face completând formularul destinat voluntarilor, pe educatieprinarta.plinideidei.ro. Doar persoanele selectate vor lua parte la un interviu.

Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați pe :

Claudia Popa, manager proiect, Asociația Colors,  as_colors@yahoo.com, telefon 0745-052151

Ruxandra Oprică, mentor, Asociația CAN, contact@canbv.ro, telefon 0733-939447

 

Asociația Colors, înființată în 2008, are ca misiune dezvoltarea indivizilor și a comunităților din care fac parte pentru a face față provocărilor vieții actuale, implementand proiecte educaționale, culturale, de tineret și de voluntariat pentru timpul liber și vacanțe, destinate copiilor, tinerilor și seniorilor din Brasov și Sibiu. Mai multe găsiți pe www.plinideidei.ro și www.facebook.com/asociatiacolors.

Asociația Community Aid Network a fost înființată în 2008 cu scopul de a dezvolta societatea civilă din România prin sprijinirea organizaţiilor negurvernamentale şi nonprofit care îşi desfăşoară activitatea în domeniile: asistenţă socială, educaţie, sănătate, dezvoltare comunitară. CAN este o reţea de suport pentru organizaţiile neguvernamentale din judetul Braşov implicate în proiecte de asistenţă şi protecţie socială, voluntariat, educaţie, dezvoltare comunitară, sănătate. Reţeaua CAN facilitează interacţiunea, schimbul de informaţii şi de experienţă între ONG-urile implicate în proiecte sociale. Mai multe găsiți pe www.canbv.ro.

Prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014 (Granturile SEE și Granturile Norvegiene), Islanda, Liechtenstein și Norvegia contribuie la reducerea disparităților sociale și economice și la întărirea relațiilor bilaterale cu țările beneficiare din Europa. Cele trei țări cooperează strâns cu UE prin Acordul privind Spațiul Economic European (SEE). Pentru perioada 2009-2014, Granturile SEE și Granturile Norvegiene însumează 1,79 miliarde de euro.Norvegia contribuie cu aproximativ 97% din totalul finanțării. Există o cooperare largă cu entități din statele donatoare și activitățile pot fi implementate până în 2016. Zonele cheie de susținere sunt protecția mediului și schimbarea climei, cercetare și burse, societate civilă, sănătate și copii, egalitate de gen, justiție și patrimoniu cultural. Programul PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” este implementat de Ministerul Culturii din România, prin Unitatea de Management a Proiectului (UMP), în calitate de Operator de Program, în parteneriat cu Consiliul Artelor Norvegia (Arts Council Norway), în calitate de Partener de Program din statele donatoare.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate