blog-logo

Licitația pentru Piața de Miercuri, organizată în ianuarie

Licitația pentru Piața de Miercuri, organizată în ianuarie

Piata de MiercuriOferetele pentru modernizarea Pieţei de Miercuri pot fi depuse până în data de 27 ianuarie 2015. Valoarea lucrărilor, evaluată de edili, este de 1,6 milioane lei fără TVA (aproximativ 2,2 milioane lei cu TVA).

„La sfârşitul acestei luni vom avea licitaţia, şi sper să reuşim să semnăm contractul cât mai curând, astfel încât atunci când vremea va permite să începem şi lucrările. Este un proiect necesar oraşului, pentru că pe de o parte trebuie să asigurăm şi în zona respectivă un standard comercial comparabil cu alte zone ale oraşului, iar pe de altă parte, trebuie să-i sprijinim pe comercianţii de acolo pentru a-şi continua activitatea. Majoritatea celor care vând în această piaţă sunt persoane disponibilizate de la vechile platforme industriale, şi această activitate este singura sursă de venit a familiilor lor, a declarat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   Comandant nou la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu

Accesul principal în Piaţa de Miercuri se va face din strada Oaşului, urmând a se amenaja încă doua accese de evacuare în caz de incendiu amplasate la mijlocul clădirii şi un al treilea diametral opus cu accesul principal. Vor fi amenajate in imediata vecinătate a intrării principale grupuri sanitare pentru public şi un birou pentru personalul administrativ al pieţei. Lucrarea este estimată să dureze maximum şase luni, timp în care piaţa va fi închisă.

Soluţia tehnică de amenajare a noii pieţe a fost stabilită de comun acord de către edili împreună cu comercianţii. Va fi o construcţie uşoară cu ventilaţie naturală, astfel încât să asigure un comerţ civilizat în condiţii normale, atât pentru comercianţi, cât şi pentru clienţi. Lucrările de amenajare efective sunt estimate să dureze aproximativ trei luni, iar pentru a nu le perturba activitatea comercianţilor, edilii vor încerca să pornească această construcţie pe jumătate din suprafaţă, iar comercianţii să fie comasaţi în cealaltă parte, iar activitatea comercială să fie sistată total în zonă doar timp de o lună.

Cum va arăta Piața de Miercuri și ce facilități va oferi vedeți AICI!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate